Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© scanpix

Dienas svarīgāko norišu apskats.

AUSTRĀLIJA UN G20 SAMITS: Austrālijas ārlietu ministre mēģinās pārliecināt pasaules attīstītāko valstu līderus izslēgt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu no novembrī gaidāmā G20 samita Brisbenā.

UKRAINĀ: Pie prokremlisko kaujinieku ielenktās Ilovajskas krituši līdz 100 Ukrainas karavīru, otrdien paziņojis Dņepropetrovskas apgabala valsts administrācijas priekšsēdētāja vietnieks Boriss Filatovs.

IEGULDA: Lai paaugstinātu ražošanas procesu efektivitāti, Fazer investēs jaunas ražotnes izveidē un esošās maiznīcas paplašināšanā Ogrē. Vienlaikus šī procesa ietvaros tiks veiktas izmaiņas ražošanā visā Baltijā. Fazer turpinās attīstību visos trijos Baltijas valstu tirgos, ražotnes pilnībā pārceļot uz Latviju un Lietuvu.

KONTRABANDA: Latvijā kopumā kontrabandas cigarešu apjoms saglabājas nemainīgi augsts - sasniedzot 30,5% no kopējā tirgus apjoma, liecina tirgus pētījumu kompānijas AC Nielsen veiktais pētījums. Tas nozīmē, ka faktiski katra trešā patērētā cigarete Latvijā ir ievesta kontrabandas ceļā un par to valsts nav iekasējusi ne akcīzes, ne pievienotās vērtības nodokli, kas pēc dažādām aplēsēm ir līdz pat 100 miljoniem eiro.

BĒRZIŅŠ UN OBAMA: Valsts prezidents Andris Bērziņš rīt, 3.septembrī, gaidāmajā tikšanās reizē ar ASV prezidentu Baraku Obamu diskutēs par Baltijas drošību un transatlantiskajām saiknēm starp Eiropu un ASV.

MĀCĪBAS: Piektdien Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkā Rīgā, Mūkusalas ielā 3, notiks pretterorisma mācības "Kurbads 2014". Šīs pretterorisma mācības organizē Drošības policija (DP), kas ir atbildīgā iestāde par pretterorisma pasākumu plānošanu un koordinēšanu valstī. Šajās mācībās piedalīsies pārstāvji no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts robežsardzes, Ģenerālprokuratūras, kā arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas. Mācību gaitā tiks iesaistīti arī dažādi materiāltehniskie resursi.

KONTEKSTS: Krievijas prezidenta Vladimira Putina telefonsarunā ar bijušo Eiropas Komisijas priekšsēdētāju Žozē Manuelu Barrozu izskanējušie izteikumi, ka "Krievijai būtu nepieciešamas tikai divas nedēļas, lai ieņemtu Kijevu", esot izrauti no konteksta un domāti pavisam citādi, paziņojis Putina palīgs Jurijs Ušakovs, vēsta BBC News.

DINAMO: Rīgas "Dinamo" rindas papildinājis Zviedrijas uzbrucējs Linuss Videls (29), kurš pagājušajā sezonā spēlēja Čerepovecas "Severstal", šodien vēsta Latvijas galvaspilsētas klubs.

PAPILDUS REISI: Rīgas satiksme informē, ka pasažieru ērtībām Baltās nakts pasākumu laikā, naktī no 6. uz 7.septembri transporta kustība atsevišķos sabiedriskā transporta maršrutos tiks nodrošināta līdz plkst. 02:00.

AVĀRIJA: Rīgā, Krasta masīvā, šodien kravas auto un tramvaja sadursmē cietuši deviņi cilvēki, apstiprināja Valsts policijas preses pārstāve Diāna Lūkina.