Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Divu mēnešu laikā benzīna cenas Latvijā samazinājušās par 6 centiem

© F64

Sekojot naftas produktu cenu samazinājumam pasaules biržās, pēdējo divu mēnešu laikā benzīna cenas mazumtirdzniecībā Latvijā ir samazinājušās par sešiem centiem, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Statoil Fuel & Retail Latvia" ("Statoil") degvielas produktu attīstības departamenta direktors Viesturs Astičs.

Viņš skaidro, ka tālāko degvielas produktu cenu attīstības dinamiku mazumtirdzniecībā nav iespējams viennozīmīgi prognozēt, jo būtisks, bet ne vienīgais, to ietekmējošais faktors ir degvielas produktu cenas pasaules biržās. "Statoil" pārstāvis norāda, ka degvielas produktu cenas pasaules biržās vienlaicīgi ietekmē virkne dažādu faktoru, kas var veicināt gan to pieaugumu, gan samazinājumu - pasaules lielāko ekonomiku izaugsmes rādītāji, naftas produktu rezervju līmenis pasaulē, centrālo banku pieņemtie lēmumi par ekonomikas stimulēšanas pasākumiem un citi pasākumi un procesi.

Kā ziņots, naftas cena pasaules tirgū pagājušajā nedēļā sasniedza zemāko līmeni pēdējo 17 mēnešu laikā pēc tam, kad Starptautiskā Enerģētikas aģentūra (IEA) samazināja globālā naftas pieprasījuma pieauguma prognozes šim un nākamajam gadam, šādu lēmumu skaidrojot ar vājo ekonomikas izaugsmi Eiropā un izaugsmes palēnināšanos Ķīnā.

"Brent" jēlnaftas cena oktobra piegādēm ceturtdien tirdzniecības sesijas gaitā bija samazinājusies līdz 97,10 dolāriem (75,1 eiro) par barelu, tādējādi sasniedzot zemāko līmeni kopš 2013.gada 18.aprīļa.