Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

RECEPTE: Rudens karalis - ķirbis. Salāti

© f64

Vārīts kuskus, sauja rukolas lapu, viens mandarīns, ēdamkarote ananāsu gabaliņu, sauja rīvēts džiugas siers, riekstu ķirbis.

Pagatavošana: 20 min.

1) Mandarīnu sadalam šķēlēs un katru sagriežam uz pusēm.

2) Bļodā samaisam sieru, kuskusu un rukolas lapas.

Pievienojam mandarīnu un ananāsu gabaliņus.

Gatavojam ķirbja čipsus:

3) Ar mizojamo nazīti sagriežam ķirbi plānās šķēlēs.

4) Uzkarsējam eļļu ap 170 grādiem tik, lai tajā var vārīt ķirbja loksnītes.

5) Kārtīgi uzkarsētā eļļā liekam pa loksnītei, tā acumirklī paceļas augšā un apbrūnē no apakšas, tad apgriežam un apbrūninam otru pusi.

6) Gatavas liekam uz salvetes, lai notek eļļa.

7) Šķīvī liekam salātus un dekorējam ar ķirbja čipsiem.