Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Saskaņa rosinās sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi, lai apturētu bankas Citadele slepeno pārdošanu

© f64

Partijas "Saskaņa" līderis Jānis Urbanovičs uzskata - slepenība un steiga deviņdesmito gadu privatizācijas procesa stilā, kādu valdība demonstrē šobrīd pārdodot par zemu cenu banku "Citadele" slepeni izraudzītam, nezināmam investoram, ir pilnīgi nepieņemama.

"Situācijā, kad pēc Krājbankas kraha daudzos valsts reģionos vispār nav pieejami banku pakalpojumi, laikā, kad valsts ekonomika ir pilnībā atkarīga no ārvalstu bankām un laikā, kad valsts ekonomikai vairāk kā jebkad ir nepieciešams atbalsts, nešaubīgi bija un ir iespējams panākt risinājumu, kurā banka pastarpināti tiek paturēta valsts īpašumā," pauž J. Uranovičs.

"Latvijas valdība aizbildinās ar Eiropas prasībām, lai gan patiesībā visas tā sauktās prasības ir sarunu rezultāts, kurās Latvijas valdība pati ir atteikusies pat no pastarpinātām tiesībām uz banku. Tādēļ "Saskaņa" uzskata, ka kategoriski nav pieņemams, ka banka „Citadele”, kurā ieguldīti simtiem miljonu nodokļu maksātāju naudas un kura šobrīd strādā ar peļņu, tiek pārdota, nesniedzot sabiedrībai nekādu informāciju nedz par summu, nedz par pircēju, nedz arī par nosacījumiem, uz kādiem darījums tiek slēgts."

"Saskaņa" atgādina, ka Latvijas Republikas Satversme paredz tiesības ne mazāk kā vienai trešajai daļai Saeimas locekļu pieprasīt sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi.

Politisko partiju apvienības „Saskaņas centrs” frakcija aicina visus Vienotības, ZZS un Nacionālās apvienības deputātus, kā arī deputātus no partijas Latvijas Attīstībai un Reģionu alianses parakstīties par Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu, lai uzdotu Ministru kabinetam nekavējoties apturēt bankas „Citadele” akciju pārdošanas procesu un sniegt Saeimai izvērstu ziņojumu par izvēlēto pircēju, cenu un citiem darījuma nosacījumiem.