Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Krievijas šokolādes ražotājs "Pobeda Confectionery" atvērs fabriku Ventspilī

Viens no lielākajiem šokolādes ražotājiem Krievijā "Pobeda Confectionery" nākamgad plāno atvērt šokolādes fabriku Ventspilī, šodien preses konferencē informēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Ventspils brīvosta šokolādes ražotājam ir izīrējusi ražošanas telpas, savukārt investoram ir izdevies piesaistīt finansējumu 2,5 miljonu eiro apmērā no Eiropas Savienības struktūrfondiem kā atbalstu projektam ar augstu pievienoto vērtību.

"Viņi ir ceturtie lielākie šokolādes ražotāji Krievijā un veido šeit savu jauno, moderno ražotni. Viņi meklēja [iespējas sākt ražošanu] Baltijas valstīs, un mēs viņiem varējām uzreiz piedāvāt telpas. Labi sakrita, ka ir šī Eiropas Savienības atbalsta programma projektiem ar augstu pievienoto vērtību apstrādājošajā rūpniecībā. Tā zināmā mērā ir sagadīšanās, jo viņiem vajadzēja uzreiz telpas, un mums kā reiz bija. Tās gan mazliet vēl jāpielāgo, pašlaik tiek precizēts projekts un notiek iekārtu iepirkums," informēja Lembergs. Investors jau esot pasūtījis ražošanas iekārtas no Austrijas.

Plānots, ka šokolādes fabrikā Ventspilī strādās 75 cilvēki. Pašlaik ir izsludināts konkurss uz trim vadošo darbinieku vakancēm - tiek meklēts galvenais grāmatvedis, galvenais inženieris un ražošanas ēkas ekspluatācijas speciālists. Viņiem tiek piedāvāts atalgojums robežās no 2500 līdz 3000 eiro. "Tas izskatās cerīgi," atzina Lembergs.

Šokolādes fabrika atradīsies telpās, ko savulaik Ventspils brīvostas pārvalde izbūvēja masīvkoka šūnmateriāla ražotnes "Dendrolight Latvija" paplašināšanai. Pašlaik uzņēmumam "Dendrolight Latvija" šīs telpas nav nepieciešamas.

"Mūsu pieredze rāda, ka nevienas modernas, mūsdienīgas ražošanas telpas nestāv tukšas, pēc tām vienmēr ir pieprasījums," atzina Lembergs.

Šokolādes fabrika Ventspilī varētu sākt darbu nākamā gada maijā, pieļāva Ventspils mērs.

2000.gadā Krievijā dibinātā kompānija "Pobeda Confectionery" saražo ap 50 000 tonnu šokolādes gadā, liecina informācija uzņēmuma mājaslapā. Rūpnīcas galvenā produkcija nopērkama 20 valstīs.

SIA "Pobeda Confectionery" dibināta 2014.gada 1.aprīlī Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3000 eiro, tas pieder trīs Krievijas Federācijas pilsoņiem - Andrejam Muravjovam, Vitālijam Muravjovam un Olgai Muravjovai, liecina "Firmas.lv" informācija.