Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Eiroparlamenta prezidents Šulcs ticies ar Ušakovu

© publicitātes foto

Sociāldemokrātiskās partijas „Saskaņa” vadītājs Nils Ušakovs vakardien Strasbūrā tikās ar Eiroparlamenta prezidentu Martinu Šulcu. Tikšanās laikā Šulcs pauda atbalstu Ušakovam un partijai “Saskaņa” pirms gaidāmajām parlamenta vēlēšanām Latvijā.

„Es atbalstu savu draugu Nilu, es viņu jau sen pazīstu kā Rīgas mēru. Es atbalstu viņa kampaņu. Viņš ir Latvijas cerība. Nils un viņa draugi ir pārveidojuši savu partiju par mūsdienīgu, uz nākotni orientētu partiju, un tā ir iespēja kā Latvijas valstij, tā arī Eiropas Savienībai un visai sociāldemokrātu saimei Eiropā,” - teica Šulcs.

„Mēs bijām pilnīgi vienisprātis par to, ka, no vienas puses, lai garantētu valsts un Eiropas Savienības drošību, mums ir jārunā atklāti par tiem jautājumiem, kas skar cieņu pret starptautiskiem noteikumiem. Bet no otras puses, mums ir jāsaglabā iespēja dialogam. Un šajā ziņā es pilnībā atbalstu Nilu,” - paziņoja Šulcs.

Nils Ušakovs tikās ar Eiroparlamenta prezidentu kā sociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa” vadītājs. Martins Šulcs ir sociālistu un demokrātu progresīvās alianses pārstāvis. Tikšanās laikā tika pārrunāti Latvijas iekšpolitiskā rakstura jautājumi un jautājumi, kas skar sociāldemokrātijas attīstību Eiropā.

Ušakova un Šulca tikšanās piedalījās arī no partijas „Saskaņa” ievēlētais Eiroparlamenta deputāts Andrejs Mamikins.