Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Policijai izdevies notvert kārtējos velozagļus

Septembra sākumā Jūrmalas iecirkņa darbinieki saņēma izsaukumu uz kādu dzīvokļu māju, kur kāds ļaundaris no ratiņu telpas nozadzis velosipēdu. Policijas darbinieki nekavējoties ieradās notikuma vietā, un turpat netālu atrada un aizturēja 1988. gadā dzimušu vīrieti, kurš pārvietojās ar nozagto velosipēdu. Vīrietis atzina, ka velosipēdu nesen nozadzis.

Policisti aizturēto vīrieti nogādāja iecirknī, kur tika noskaidrots, ka viņš jau iepriekš sodīts par mantiskiem noziegumiem. Aizturētais atzinās vēl citās zādzībās, ko veicis pēdējo divu mēnešu laikā. Vīrietis pastāstīja, ka nozadzis vēl piecus velosipēdus, kā arī apzadzis divas automašīnas.

Tāpat Jūrmalas iecirkņa darbinieki vasaras sākumā saņēma iesniegumu no kāda mājokļa saimnieka, kurš norādīja, ka viņam ir nozagts velosipēds. Apskatot notikuma vietu, policistiem izdevās iegūt pirkstu nospiedumus, tādējādi noskaidrojot aizdomās turamo personu. Policisti sāka ļaundara meklēšanu.

Pirmdien policijas darbinieki aizturēja 1983. gadā dzimušu vīrieti, kurš atzina savu vainu zādzībā. Arī šis vīrietis atzina, ka pēdējo mēnešu laikā nozadzis vēl piecus velosipēdus, tāpat apzadzis arī divus celtniecības objektus.

Pret abiem vīriešiem ir sākts kriminālprocess par zādzībām, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu vīriešiem var draudēt brīvības atņemšana līdz pat pieciem gadiem. Viens no vīriešiem jau ir apcietināts.