Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Nākamnedēļ gaidāms lietains un vējains laiks

© F64

Vēl šajās brīvdienās varēs izbaudīt siltu un saulainu laiku, bet jau no pirmdienas laiks mainīsies - laika apstākļus noteiks cikloni, tāpēc debesis būs apmākušās, līs lietus un pastiprināsies vējš, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Brīvdienās vēl gaidāmas pēdējās sausās un saulainās atvasaras dienas – lai arī naktis un rīta stundas būs dzestras, dienas laikā vēl gaiss iesils līdz +17...+21 grādam. Tomēr jau svētdien pievakarē lietus mākoņi sasniegs Kurzemes piekrasti.

Pirmdien nokrišņu zona jau šķērsos visu Latviju, dažviet nesot pat stipru lietu. Arī vējš iegriezīsies no ziemeļu puses un pieņemsies spēkā - otrdien teritorijas lielākajā daļā brāzmās sasniegs 15-19 m/s, bet piekrastē pat 20-21 m/s.

Nedēļas vidū īslaicīgi pastiprināsies augsta spiediena atzars (atmosfēras spiediens paaugstināsies) un nokrišņi mitēsies, arī vējš pierims, bet jau trešdien dienas gaitā ar nākamo ciklonu saistīta mākoņu un nokrišņu zona sasniegs Latvijas teritoriju; lietana būs gan ceturtdiena, gan arī piektdiena. Arī šis ciklons nesīs vēja pastiprināšanos.

Ziemeļu vēja ietekmē Latvijā ieplūdīs arī ievērojami vēsākas gaisa masas. Jau pirmdien gaisa temperatūra būs plus 11, plus 16 grādu robežās, bet turpmākajās dienās - vēl par 1-3 grādiem zemāka. Naktis būs vēsas, un vietām gaidāmas salnas.

Sinoptiķi prognozē, ka arī septembra pēdējā nedēļā un oktobra pirmajā nedēļā būs līdzīgi laika apstākļi.