Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Ugunsdzēsēji palīdz uz mājas jumta uzkāpušam bērnu

© F64

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki vakar pēcpusdienā Rīgā nocēluši uz mājas jumta uzkāpušu bērnu, kurš pats nav varējis tikt lejā.

Septiņgadīgais palaidnis bija uzrāpies uz vienstāva mājas jumta Daugavgrīvā, bet paša spēkiem zemē tikt vairs nespēja, tādēļ nācās iesaistīt glābējus, kuri ar autokāpnēm viņu veikli nocēla.

Madonas novadā strādājošie VUGD darbinieki vakar steidzās palīgā kādam vīrietim Ļaudonas pagastā, kuram kāja bija iesprūdusi automašīnas kardānā. Tomēr izsaucējs ar šo ķibeli tika galā paša spēkiem pirms glābēju ierašanās.

Jelgavā bīstama situācija bija izveidojusies, kādam autovadītājam mašīnas bagāžas nodalījumā pārvadājot gāzes balonu. Atklājās, ka balonam nav aizgriezts ventilis un no tā noplūst gāze. Uz notikuma vietu tika izsaukti ugunsdzēsēji, kuri uzmanīgi atvēra automašīnas bagāžnieku un aizgrieza balona ventili, izvairoties no aizdegšanās vai eksplozijas.

Savukārt Rīgas ugunsdzēsēji vakar no kāda satraukta Ilūkstes ielas iedzīvotāja saņēma informāciju par aizdomīgu ķīmisku smaku, tomēr, ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji nekādu smaku nekonstatēja.

Kā ziņots, aizvadītajā diennaktī, laikā no 20.septembra plkst.6.30 līdz 21.septembra plkst.6.30, VUGD kopumā saņēmis 55 izsaukumus - dzēsti 27 ugunsgrēki, veikti 19 glābšanas darbi, bet deviņi izsaukumi izrādījušies maldinoši. Ugunsgrēkos cietuši un izglābti divi cilvēki, bet viens gājis bojā.