Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Šovakar no Vecmīlgrāvja uz Ādažiem pārvietosies Norvēģijas bruņutehnika

© F64

Šovakar un naktī pa autoceļiem virzienā no Vecmīlgrāvja uz Ādažiem pārvietosies Norvēģijas militārās tehnikas vienības, informē Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Aptuveni plkst.18 maršrutā Vecmīlgrāvis-Ādaži sāksies Norvēģijas bruņoto spēku militārās tehnikas kolonnu pārvietošanās. Uz mācībām "Sudraba bulta" ieradīsies 190 Norvēģijas karavīri ar aptuveni 80 tehnikas vienībām.

Kāpurķēžu bruņutehnikas un riteņu tehnikas pārvietošana notiks visu nakti kolonnās pa aptuveni desmit tehnikas vienībām, lai netraucētu auto satiksmi, norāda NBS.

Nodrošinot pastiprinātu NATO spēku klātbūtni, Norvēģijas karavīri Latvijā uzturēsies līdz novembra vidum. Pašlaik Latvijā uzturas 150 ASV karavīru.

No 29.septembra līdz 6.oktobrim Latvijā plānots organizēt Latvijas un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopējās militārās mācības "Silver Arrow 2014" ("Sudraba bulta 2014"), kurās piedalīsies vairāk nekā 1000 ārvalstu karavīru.

Tās būs sauszemes spēku mācības, kurās piedalīsies bruņoto spēku vienības no Latvijas, Igaunijas, ASV un Lielbritānijas.

Mācības tiek rīkotas, lai pilnveidotu bruņoto spēku savstarpējo sadarbību, sagatavotu un pilnveidotu vienību spējas konvencionālajā karadarbībā, kā arī pilnveidotu aizsardzības nozares, civilo valsts un pašvaldību institūciju sadarbību uzņemošās valsts atbalsta operāciju laikā, realizējot atbilstošu sabiedroto militāro un atbalsta vienību uzņemšanu un izvietošanu valsts teritorijā.