Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Šonedēļ gaidāma būtiska gaisa temperatūras pazemināšanās

© F64

Sinoptiķi šonedēļ prognozē būtisku gaisa temperatūras pazemināšanos, naktīs tai noslīdot pat zem nulle grādu atzīmes, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Lietainais laiks, kāds novērojams šodien, turpināsies arī nākamajās dienās. Naktī uz otrdienu, 23.septembri, Latvijas teritoriju šķērsos ciklona centrs, kas no Baltijas jūras centrālās daļas virzās uz austrumiem. Tāpēc ir gaidāms lietus, bet vējš iegriezīsies no ziemeļiem un pastiprināsies. Otrdien piekrastes rajonos vēja brāzmas var sasniegt ātrumu 20-22 metrus sekundē.

Līdz ar ziemeļu vēju gaidāma būtiska gaisa temperatūras pazemināšanās. Naktī uz otrdienu gaisa temperatūra nebūs augstāka par plus 6, plus 11 grādiem, un arī dienas laikā gaiss iesils vien par pāris grādiem. Naktī uz trešdienu, nokrišņiem samazinoties, austrumu rajonos gaidāmas salnas līdz 0, mīnus 3 grādiem.

Nedēļas vidū līdz ar jaunu ciklonu kustību atkal gaidāms lietus un vēja pastiprināšanās. Iespējams, ka brīvdienās vējš brāzmās var sasniegt vētras spēku.

Lai gan tik auksts kā nedēļas sākumā nedēļas beigās nebūs, tomēr būtiski siltāks arī vairs nekļūs. Īpaši naktīs, debesīm skaidrojoties, gaiss atdzisīs līdz 0, mīnus 1 grādam, bet dienas nebūs siltākas par plus 7, plus 14 grādiem. Uzspīdot saulei, vietām gaiss var sasilt līdz plus 15, plus 17 grādiem.

Par dažiem grādiem siltāks laiks varētu būt brīvdienās.