Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Lato Lapsa: norit cīņa starp Straujumas un Āboltiņas nometnēm

© f64

Lai gan publicista Lato Lapsas atmaskojošie izdevumi ir kļuvuši par tādu pašu priekšvēlēšanu tradīciju kā aģitbrigāžu došanās uz laukiem, tomēr Vienotības līderei Solvitai Āboltiņai individuāli veltītā avīze ir sacēlusi kaislību vētru, kuras centrā uzpeldējušas Vienotības iekšējās intrigas.

Kāds lasītājs no Kuldīgas sarunā ar Neatkarīgo atzina – daudzi lasītāji publicista Lato Lapsas veidotās bezmaksas avīzes gaida kā Ziemassvētku dāvanu, kas īsi pirms vēlēšanām ļaujot pasmieties par šīs pasaules varenajiem un arī padomāt par izvēli pie balsošanas urnas. Kā zināms, L. Lapsa savulaik ir radījis atmaskojošus izdevumus gan par kreiso flangu, gan par Vienotību, Nacionālo apvienību un citiem politiskajiem spēkiem, atklājot politiķu netīros darījumus, privātās dzīves nesmukumus un valsts izzagšanas mehānismus. Šogad L. Lapsa izveidojis vienai personai veltītu speciālizlaidumu, apcerot Vienotības līderi Solvitu Āboltiņu un solot atmaskot «vienu rudu, iedomīgu un varaskāru kundzi» Lai gan publicists topošo izdevumu mēģināja reklamēt Latvijas Televīzijā, līgums par reklāmas video translēšanu ātri vien tika lauzts, savukārt pati avīzes tirāža – daļēji pazudusi.

Vērsies policijā

Sarunā ar Neatkarīgo L. Lapsa klāsta, ka ir vērsies Valsts policijā, lūdzot izpētīt Latvijas pasta vainu daļējā tirāžas nozušanā, kas varētu tikt kvalificēta arī kā apzināta zādzība. «Ar Latvijas pastu tika noslēgts līgums par apmēram 122 tūkstošu avīžu nogādāšanu visām fizisko personu adresēm Kurzemē. Šajā vēlēšanu apgabalā startē Solvita Āboltiņa. Taču pie mums ir vērsušies daudzi lasītāji, norādot, ka avīzi tā arī nav sagaidījuši,» pauž L. Lapsa, piebilstot, ka avīzes piegāde tikusi pārtraukta pēc «zvana no augšas».

Nepiegādā arī visas nacionāļu avīzes

Par nesaņemto izdevumu vairāki lasītāji ir sūdzējušies arī Neatkarīgajai, paužot bažas, ka avīze ir apzināti iznīcināta. Tikmēr Latvijas pasta pārstāve Gundega Vārpa apliecina, ka daļa klientu ceļ trauksmi, nezinot visus lietas apstākļus. «Lasītāji vēršas pie Latvijas pasta, prasot, kādēļ avīze nav saņemta Rīgā, taču izdevējs šajā reģionā nav paredzējis avīzi izplatīt. Tāpat kļūdās tie cilvēki, kuri nāk un meklē avīzi pasta nodaļās. To līgums neparedz,» klāsta G. Vārpa, apliecinot, ka nekāda «zvana no augšas», protams, neesot bijis un arī tirāžas nozaudēšana nav notikusi.

Interesanti, ka teicamu atzīmi par labi paveiktu darbu Latvijas pastam, visticamāk, neliks arī Nacionālā apvienība. Tās līderis Gaidis Bērziņš Neatkarīgajai atzina – apzināta L. Lapsas izdevuma iznīcināšana ir maz ticama, taču pavirša nozaudēšana tā noteikti varētu būt. Nacionālā apvienība nesen Rīgā, kādā pagalmā pie miskastēm, esot atradusi vairākus neizsaiņotus sava reklāmas izdevuma iepakojumus.

Iekšpartijiskas kaislības

Jāpiebilst, L. Lapsa ir nobriedis kasīties arī ar Latvijas Televīziju, kas nesaprotamu iemeslu dēļ pārtrauca reklāmas klipa translēšanu, kurā publicists reklamēja S. Āboltiņai veltīto avīzi. Tiek izteiktas aizdomas, ka LTV vadība esot saņēmusi bargu vēstuli no Vienotības vadības un rezultātā reklāma steidzami izņemta no ētera.

Vaicāta – kā Saeimas spīkere vērtē šobrīd notiekošo un vai Vienotība tik tiešām mēģinājusi ietekmēt LTV un Lavijas pastu, spīkeres padomniece Gita Valtenberga norāda: Vienotības līdere neuzskata par nepieciešamu komentēt tik neētiskas un necieņas pilnas aktivitātes.

Tikmēr L. Lapsa turpina uzkarsēt atmosfēru, paziņojot, ka visi pašreizējie skandāli nav konkurentu kari, bet gan pašas Vienotības iekšējā cīņa par varu. Kompromats pret S. Āboltiņu un pikantu ainiņu publiskošana par Laimdotas Straujumas padomnieci Džeinu Tamuļeviču esot Vienotības biedru roku darbs, ilustrējot cīņu starp Laimdotas Straujumas un Solvitas Āboltiņas nometnēm. Pēc L. Lapsas teiktā, pornogrāfiska satura video noplūdināšana par Dž. Tamuļeviču esot nākusi no Saeimas spīkeri atbalstošiem politiķiem. Savukārt S. Āboltiņai veltītā speciālizdevuma pasūtītāji esot Laimdotas Straujumas nometne. Publicists Solvitu Āboltiņu kompromitējošās avīzes izdošanai no šīs nometnes esot saņēmis 25 000 eiro.

Ar Vienotības avīzi var iepazīties ŠEIT