Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Šodien ar folkkoncertu startē "Bildes”

© publicitātes

Saglabājot gadu gaitā iedibināto tradīciju, šoruden ar septiņiem žanru un programmas daudzveidības ziņā bagātiem koncertiem izskanēs mūzikas un mākslas festivāls „Bildes 2014”. Šī būs jau 29. reize, kad šis festivāls viena pasākuma ietvaros apvienos dažādu žanru izpildītājus, kā arī iepazīstinās klausītājus ar īpaši pasākumam izveidotiem kopprojektiem.

Lielākie „Bilžu” notikumi gan risināsies oktobra beigās, taču starts festivālam tiks dots jau šodien – 21. oktobrī Rīgas Kongresu namā notiks folkkoncerts, kurā piedalīsies Kaspars Dimiters, Anta Eņģele, Uldis Kākulis, Helēna Kozlova, Arnis Miltiņš, Austra Pumpure, Silvija Silava, Haralds Sīmanis, Maija Kalniņa, Silvestrs Sīlis, Sandra un Āris Ziemeļi un citi. Pēc dienas, 22. oktobrī, turpat notiks jauno dziesminieku koncerts, un šajā kategorijā ieskaitīti arī tādi pazīstami vārdi kā Imants Daksis, El Mars, Mikus Frišfelds, Goran Gora, Māra Upmane-Holšteine, Kārlis Kazāks, Edgars Šubrovskis un citi. 23. oktobrī – vienmēr lielu interesi izraisījušais blūza koncerts. Piedāvājumā - „The Blues Gang”, Ira Krauja-Dūduma, „Mitrokhin's Master Band”, Ieva Sutugova un draugi, „Elastic”, Gints Žilinskis un Laimis Rācenājs, „The Coco’nuts”, „The Quinters” utt.

Taču, kā jau minēts, galvenie „Bilžu” notikumi risināsies 30. un 31. oktobrī, kā arī novembra pirmajā dienā. Ja jauno grupu un „Bilžu” veterānu kopprojektu un arī pašu veterānu koncertu rīkošanas ideja šajā festivālā nav nekas jauns, tad „Bildēs” sevi jau pieteikušo grupu un radošo personību kopprojektu koncerts gan ir kaut kas līdz šim nebijis. Šajā koncertā uzstāsies pat tādas radošās personības kā Jānis Domburs, Elvis Jansons, Oskars (un arī Rihards) Lepers, Lauris Aleksejevs, Sanda Dejus un Kaspars Breidaks, Žaklīna Cinovska, Regnārs Vaivars, Māris Grigalis, Māra Kampernova.