Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Par Imantas pedofilam līdzīgām personām var ziņot sūtot sms

© Valsts Policija

Sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Valsts policija ir nodrošinājusi iespēju sniegt informāciju par pedofilu arī telefona īsziņas veidā, sūtot to uz numuru 112.

Ja atrodaties, piemēram, sabiedriskā transportā vai citā vietā, kur redzat fotorobotam līdzīgu personu, bet nav iespējams informāciju nodot telefoniski, varat to rakstīt arī īsziņas veidā. Visos citos gadījumos, kad informācijas sniegšana ir iespējama telefoniski, aicinām zvanīt pa tālruņiem, kas redzami attēlā!

Īsziņā īsi, bet pēc iespējas precīzāk, jānorāda aizdomīgās personas atrašanās vieta un visa papildu informācija, kas var palīdzēt mums ātri reaģēt, sastapt un pārbaudīt personu.

Uz šo brīdi gan pateicoties iedzīvotāju sniegtajai informācijai, gan izmeklēšanas procesam esam pārbaudījuši 65 personas saistībā ar iespējamo dzimumnoziegumu pastrādāšanu.

Atgādinām, ka ir izveidotas arī skrejlapas ikvienam, kas vēlas palīdzēt pedofila meklēšanā. Attēlus var izprintēt un izplatīt savā mikrorajonā, lai attēls sasniegtu arī tos, kuri nelasa medijus un neuzturās sociālajos tīklos.