Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Šorīt sals Latvijā sasniedzis mīnus 8 grādus

© f64

Šorīt sals Latvijā sasniedzis mīnus 8 grādus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Visaukstākais bijis valsts ziemeļaustrumu un austrumu pusē, kur gaisa temperatūra pazeminājusies līdz mīnus 8,1 grādam Alūksnē un mīnus 8 grādiem Rēzeknē.

Saskaņā ar datiem interneta vietnē "www.meteolapa.lv", visaukstākais bijis Kārsavā, kur sals sasniedzis mīnus 8,7 grādus.

Arī citviet Latgalē un Vidzemē bijis auksts. Gaisa temperatūra pazeminājusies līdz mīnus 5, mīnus 7,7 grādiem.

Vissiltākais šorīt bija Kolkā, kur gaisa temperatūra pazeminājās līdz plus 1 grādam. Savukārt citviet Kurzemē un Zemgalē gaisa temperatūra pazeminājusies līdz mīnus 5 grādiem.

Saistībā ar aukstā laika iestāšanos valsts AS "Latvijas Valsts ceļi" aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem un piemērot braukšanas ieradumus laika apstākļiem, jo atsevišķos gadījumos ceļi var apledot. Īpaši bīstams un grūti pamanāms ir tā saucamais melnais ledus, kas izveidojas, slapjai brauktuvei sasalstot.

Transportlīdzekļu vadāmība, īpaši bremzēšana un stabilitāte asos pagriezienos, pasliktinās arī tāpēc, ka ceļi bieži ir slapji un daudzviet tos klāj nobirušas koku lapas. Satiksme rīta un vakara stundās jau norisinās tumsā un ierobežotas redzamības apstākļos. Aicinām arī gājējus rūpēties par savu un satiksmes drošību, velkot apģērbu ar gaismu atstarojošiem elementiem un lietojot atstarotājus.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, arī nākamā nakts Latvijā būs auksta un sals sasnigs mīnus 8 grādus. Taču nedēļas nogalē pakāpeniski kļūs siltāks.