Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Pēc vēlēšanām "pazudušais" deputāts Junkurs turpinot slimot

© f64

Saeimas deputāts Jānis Junkurs (V), kurš pēc vēlēšanām nav manīts parlamentā, turpinot slimot arī šonedēļ.

Junkurs 12.Saeimas vēlēšanās kandidēja no "Vienotības" saraksta Kurzemes apgabalā, pēc plusu un svītrojumu saskaitīšanas apsteidzot partijas līderi Solvitu Āboltiņu, kura šajā vēlēšanu apgabalā palika uzreiz "aiz strīpas". Junkurs, startējot no 10.pozīcijas, apsteidza arī politiķi Intu Dālderi un "Vienotības" sarakstā ierindojās otrajā vietā.

Junkuram, tāpat kā vairākiem citiem "Vienotības" deputātu kandidātiem, partijas iekšienē tiek pārmesta ar partiju nesaskaņota individuālā vēlēšanu kampaņa.

Deputāts pēc vēlēšanām Saeimā nav redzēts un vairāki viņa kolēģi stāsta, ka ar viņu ir sazinājušies, bet viņš slimojot. Iepriekš izskanēja, ka politiķis šonedēļ būšot parlamentā, tomēr viņš turpinot slimot. Pagājušajā nedēļā parlaments piešķīra Junkuram neapmaksātu atvaļinājumu par 9.oktobra neapmeklēto Saeimas sēdi.

Iepriekšējā nedēļā Junkurs arī neieradās uz "Vienotības" 12.Saeimā ievēlētās frakcijas sanāksmi, e-pastā informējot, ka viņš slimo.

Junkurs uz aģentūras LETA zvaniem un īsziņām šajās nedēļās nav atbildējis.

Parlamenta kuluāros izskan dažādas versijas - gan tas, ka Junkurs varētu nolikt deputāta mandātu, pieņemot kādu citu darba piedāvājumu, gan tas, ka viņš strādās 12.Saeimā.