Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Meteorologs: Uz dabas vērotājiem paļauties nevar

© F64

Mediju telpā jau izskanējuši pirmie paziņojumi par gaidāmās ziemas bargumu. Lai precizētu šo informāciju, nra.lv sazinājās ar Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas (LVĢMC) centra sinoptiķi Andi Rembergu.

"Ar ilgtermiņa prognožu korektumu ir kā ir. Jau mēnesi uz priekšu prognozi var ieskicēt ļoti aptuveni, nemaz nerunājot par vairākiem mēnešiem,” skaidro A. Rembergs. Tomēr, informācija par tuvākās nedēļas laika apstākļiem ir pieejama visai detalizēti. „Par nākamo nedēļu varu teikt, ka līdz 29. oktobrim laika apstākļi būs salīdzinoši labi un gaisa temperatūras – augstas. Negatīvas temperatūras, ja vērojamas tad vien naktīs, savukārt dienās būs +1 līdz +6 grādu silts, kā arī 27. oktobrī gaiss pat varētu iesilt līdz +13 grādiem un šobrīd iestājies anticiklons, kas nozīmē, ka nokrišņi nav gaidāmi,” min A. Rembergs.

Vaicāts par laika apstākļu noteikšanu, balstoties uz dabas novērojumiem, sinoptiķis ir skeptisks. „Lai gan nenoliedzu, ka kādas likumsakarības dabas novērojumos ir, uz to paļauties nav iespējams,” uzsver Rembergs.