Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© f64

Šīsdienas būtiskāko norišu apkopojums.

SKANDĀLS SPORTĀ: Valsts policijas izmeklētajā lietā par futbola spēļu rezultātu manipulāciju mantkārīgos nolūkos aizturēti astoņi cilvēki, preses konferencē pavēstīja Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins. "Aizturētas divas amatpersonas no kluba un divi spēlētāji, bet pārējie četri ir organizators un cilvēki, kas viņus atbalstīja," izteicās Grišins. "Šajā organizācijā bija izveidojies lomu sadalījums - gan uzpirktie cilvēki, gan tādi, kas atbalstīja finanšu plūsmas. Esam guvuši apstiprinājumu, ka nenomaksātie nodokļi varētu būt mērojami vairāku simtu tūkstošu eiro apmērā, līdz ar to variet iedomāties organizācijas apgrozījumu." Kā izteicās Grišins, apsūdzētajiem inkriminēta krāpšana lielā apjomā organizētā grupā un tiek izskatīti arī pierādījumi par noziedzīgu līdzekļu legalizāciju.

APSTRĪD REZULTĀTUS:  Partija "Saskaņa" šodien Augstākajā tiesā (AT) pārsūdzējusi Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apstiprinātos galīgos vēlēšanu rezultātus, prasot pilnībā vai daļēji atcelt vēlēšanu rezultātus Latgales vēlēšanu apgabalā.

ZIEMA NĀK: Šorīt līdz plkst.6 sešās novērojumu stacijās pārspēti 24.oktobra minimālās gaisa temperatūras rekordi. Gaisa temperatūras rekordi pārsniegti Alūksnē, Gulbenē, Rēzeknē, Rūjienā, Zīlānos un Zosēnos. Šorīt Latvijas vidienē un austrumos gaisa temperatūra noslīdēja līdz mīnus 9, mīnus 11 grādiem pēc Celsija skalas.

IESPAIDĪGA SUMMA: Šodien Parīzē starptautiskā šķīrējtiesa pasludināja spriedumu - Kirgizstānas valdībai jāmaksā baņķierim Valērijam Belokoņam 16,5 miljoni ASV dolāru (13,04 miljoni eiro). Starptautiskās arbitrāžas lēmums ir stājies spēkā un nav pārsūdzams, informē AS "Belokon Holdings". Prasību starptautiskajā arbitrāžā pret Kirgizstānas valdību Latvijas uzņēmējs un baņķieris Belokoņs iesniedza saistībā ar viņam piederošās Kirgizstānas kredītiestādes "Manas Bank" ekspropriāciju. Baņķieris sākotnēji prasīja kompensāciju 100 miljonu ASV dolāru apmērā.