Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© F64

Šīsdienas nozīmīgākās norises.

JO TĀLĀK, JO TRAKĀK: Bankas "Citadele" pārdošanas līguma parakstīšana ir "uz jautājuma zīmes", šodien žurnālistiem sacīja ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP/V). Līguma parakstīšana ir "uz jautājuma zīmes", jo patlaban nav atrasts otrs Privatizācijas aģentūras (PA) valdes loceklis. Lai PA valde būtu rīcībspējīga, ir nepieciešami divi locekļi. Jāpiebilst, ka par Privatizācijas aģentūras valdes jauno locekli iecelts līdzšinējais PA Komercdarbības dienesta vadītājs Vladimirs Loginovs. Loginovs ir viens no PA ekspertiem, kurš regulāri piedalījās valdības sēdēs, kad tika lemts par bankas "Citadele" pārdošanas darījumu. V. Loginovs iecelts par PA valdes locekli pēc tam, kad ekonomikas ministrs saņēma līdzšinējā PA valdes priekšsēdētāja Anša Spridzāna un valdes locekļa Gunta Lauska atlūgumus. Līdzšinējā PA vadība atkāpās, jo nepiekrīt valdības lēmumam nekavējoties parakstīt līgumu par "Citadeles" pārdošanu un uzskata, ka bija iespēja turpināt sarunas par bankas pārdošanu līdz gada beigām.

DOMSTARPĪBAS TURPINĀS: Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) nolēmušas pamest sešas amatpersonas, tostarp pieredzējusī biroja Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece. Amatpersonas no Korupcijas novēršanas nodaļas, Darbības nodrošinājuma nodaļas un Juridiskās un personālvadības nodaļas nolēmušas neturpināt darba tiesiskās attiecības birojā un nepieņemt piedāvātos amatus pēc birojā veiktās reorganizācijas. Amatpersonām šodien ir pēdējā darba diena birojā.

IEROBEŽOS VĒL STINGRĀK:  Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus, nosakot, ka cilvēka tiesības uz tīru un labvēlīgu, ar tabakas dūmiem nepiesārņotu gaisu un tiesības nepaaugstināt smēķēšanas izraisītu slimību risku ir prioritāras salīdzinājumā ar smēķētāju interesēm smēķēt.

AGRESORS: Nacionālie bruņotie spēki (NBS) šodien Baltijas jūrā netālu no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem konstatējuši Krievijas bruņoto spēku kuģus. Septiņu jūras jūdžu attālumā no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem bruņotie spēki pamanīja "Stereguschiy" klases fregati "Stoikiy" un "Tarantul" klases korveti.