Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Labas ziņas- gaidāms silts novembra sākums

© Rob Stothard/Getty Images

Novembra sākumā, salīdzinot ar oktobra beigām, ļoti būtiskas laika apstākļu izmaiņas Latvijā nav gaidāmas – saglabāsies mēreni silts laiks, nokrišņu būs maz, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Brīvdienās kopumā saule spīdēs maz, lielāka varbūtība to ieraudzīt ir svētdien dienas otrajā pusē. Sestdien neliels lietus gaidāms valsts rietumu daļā, bet svētdien jau daudzviet nedaudz līs. Pūtīs dienvidu puses vējš, kas svētdien pakāpeniski pieņemsies spēkā, piekrastē brāzmās sasniedzot 15-16 m/s. Vidzemē un Latgalē naktīs nedaudz piesals, bet jūras piekrastē minimālā temperatūra gaidāma +5...+9 grādu robežās, dienas laikā Latvijas austrumos gaiss iesils līdz +4...+8 grādiem, bet jūras piekrastē pat līdz +9...+12 grādiem.

Novembra pirmās darba nedēļas lielāko daļu laika apstākļus Latvijā noteiks anticiklona ziemeļrietumu mala – blīvākās mākoņu un nokrišņu zonas atradīsies uz rietumiem no Latvijas teritorijas, tādēļ ievērojami nokrišņi nav gaidāmi, pa laikam debesis skaidrosies un uzspīdēs arī saule. Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidu, dienvidrietumu vējam, pieturēsies silts laiks: pat naktīs sals ir maz iespējams, bet dienas laikā būs vismaz +7...+12 grādus silts.

Mākoņu un nokrišņu zona Latviju atkal varētu šķērsot darba nedēļas beigās.