Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Ušakovs: Latvijā tagad legalizēta deputātu mandātu pirkšana

© F64

Tagad var droši teikt, ka Latvijā deputātu mandātu pirkšana ir pilnībā legalizēta, komentējot Augstākās tiesas (AT) spriedumu, norāda partijas "Saskaņa" līderis Nils Ušakovs.

"Latvijā ir legalizēta mandātu pirkšana. Var nopirkt kā [Dzintars] Zaķis pie iecirkņiem vai kā [Solvita] Āboltiņa no junkuriem. Atliek noteikt oficiālās cenas," sociālajos tīklos raksta Ušakovs.

Viņš arī ironizē, ka tagad "esam sasnieguši jaunu, iepriekš nepieredzētu demokrātijas līmeni".

Kā ziņots, AT Administratīvo lietu departaments šodien pietiekamu pierādījumu trūkuma dēļ noraidīja partijas "Saskaņa" pieteikumu, ar kuru pārsūdzēti Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apstiprinātie 12.Saeimas vēlēšanu rezultāti.

Spriedums nav pārsūdzams.

"Saskaņas" pieteikumā AT bija lūgts pilnībā vai daļēji atcelt vēlēšanu rezultātus Latgales vēlēšanu apgabalā. Partija aicināja tiesu uzlikt par pienākumu CVK atzīt par nederīgām tās par "Vienotību" atdotās vēlēšanu zīmes, kurās ir izsvītroti visi deputātu kandidāti un atstāts tikai kandidāta Dzintara Zaķa vārds un uzvārds, kā arī tās vēlēšanu zīmes, kurās Zaķim ir pielikts plusiņš. "Saskaņa" lūdza tiesu uzdot par pienākumu CVK pārskaitīt no atzītām par nederīgām vēlēšanu zīmēm izrietošās par vēlēšanu sarakstiem nodotās balsis Latgales vēlēšanu apgabalā un veikt izmaiņas 12.Saeimas vēlēšanu rezultātos Latgales vēlēšanu apgabalā partijas "Vienotība" sarakstā un citu partiju sarakstos.