Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

CSDD izveidojusi īpašu aplikāciju - tumsas simulatora spēli

© F64

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar apdrošināšanas sabiedrību "Ergo" satiksmes drošības kampaņas "Redzams, tātad dzīvs!" laikā izveidojusi īpašu aplikāciju - tumsas simulatora spēli.

Tajā ikvienam ir iespēja atrast un glābt "tumšos gājējus", meklējot vientuļos staigātājus uz tumša rudens ceļa, kas tiek simulēts CSDD "draugiem.lv" lapā "http://ej.uz/Redzams_dzivs".

Spēlētāju uzdevums ir atrast pēc iespējas vairāk "tumšo gājēju" un izglābt tos no iekļūšanas nelaimes gadījumā, piešķirot tiem atstarojošās jeb "gaismas vestes". Gājēju meklēšanas laikā iespējams arī atsvaidzināt zināšanas par to, kā atstarojoši elementi apģērbā uzlabo gājēja pamanāmību tumsā.

Pieci aplikācijas lietotāji, kuri būs atraduši un izglābuši visvairāk gājēju, saņems apģērbu zīmola "ZIB" īpaši dizainētās atstarojošās vestes. Balvu saņēmēji tiks paziņoti līdz 30.novembrim, sazinoties ar tiem personīgi.

CSDD atgādina, ka šogad uz Latvijas ceļiem satiksmes negadījumos ievainoti 717, savukārt dzīvību zaudējis 51 gājējs. Lielākā daļa jeb 67% no visiem negadījumiem notikuši tieši diennakts tumšajā laikā. Īpaši traģiski līdz šim ir bijuši gada pēdējie mēneši, kad cietušo gājēju skaits būtiski palielinās. Tāpēc ikviens iedzīvotājs aicināts ne vien pats diennakts tumšajā laikā valkāt gaismu atstarojošu vesti vai savā apģērbā izmantot gaismu atstarojošus elementus, bet rūpēties arī par līdzcilvēku redzamību uz ceļa un glābt viņu dzīvības, dāvinot tuviniekiem, draugiem vai klientiem "gaismas vestes" vai atstarojošu apģērbu.

Lai skaidrotu iedzīvotājiem atstarojošo vestu un atstarojošo elementu izmantošanas nozīmi diennakts tumšajā laikā, CSDD, Satiksmes ministrija un Valsts policija kopā ar partneri - apdrošināšanas sabiedrību "Ergo" - īsteno satiksmes drošības kampaņu "Redzams, tātad dzīvs!". Tās ietvaros sadarbībā ar organizāciju "Latvijas Samariešu apvienība" un Latvijas Transportlīdzekļu apdrošināšanas biroju visā Latvijā norisināsies "Tumšo gājēju glābšanas misija", kurā mazturīgie iedzīvotāji saņems vairāk nekā 20 000 "gaismas vestes".