Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Uz valsts centrālajiem autoceļiem veidojas apledojums

© f64

Va/s Latvijas Valsts ceļi informē, ka šorīt valsts teritorijas lielākajā daļā nokrišņi sniega, slapja sniega un lietus veidā. Ceļi ir slideni. Gaisa temperatūra no -2ºC līdz 0ºC.

Šobrīd braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem autoceļiem valsts centrālajā daļā apgrūtina apledojuma veidošanās:

Rīgas apkārtnē, Ainažu, Valmieras, Bauskas un Jelgavas virzienos snieg, vietām līst. Izveidojies apledojums, brauktuves vietām sniegotas;

Siguldas virzienā ceļš apledojis posmā Rīga – Līgatne un Raunas pagrieziens – Veclaicene;

Daugavpils virzienā autoceļi apledo posmos Rīga – Nīcgale, Jēkabpils – Varakļāni un Ludza - Terehova;

Liepājas virzienā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus posmos Rīga - Apšupes krustojums un Annenieki - Skrunda;

Ventspils virzienā ceļš slidens posmā Rīga – Kūdra.

Uz reģionālajiem autoceļiem sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus visā Latvijā, izņemot Dobeles, Liepājas, Talsu, Balvu, Krāslavas, Daugavpils, Rēzeknes Cēsu un Madonas apkaimes.

Va/s Latvijas autoceļu uzturētājs veic brauktuves attīrīšanu no sniega un pretapledojuma apstrādi ceļa slidenajos posmos.

Atgādinām, ka autoceļi ir sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs un tiek uzturēti prioritārā secībā, proti, vispirms tiek tīrīti un apstrādāti ar pretslīdes materiāliem valsts galvenie un pēc tam reģionālie un vietējie autoceļi atbilstoši to uzturēšanas prasībām.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā daudzviet gaidāmi nokrišņi - slapjš sniegs un sniegs, intensīvākie nokrišņi gaidāmi valsts centrālajā daļā, ceļi apledos.

Plašāka informācija par aktuālajiem braukšanas apstākļiem, konkrēto ceļu posmu uzturēšanas klasēm, kā arī ceļu ziemas uzturēšanas organizāciju un īpatnībām ir pieejama www.lvceli.lv un zvanot pa diennakts informatīvo bezmaksas tālruni 80005555.