Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Mūžībā aizgājis bijušais Rīgas Operetes teātra solists Juris Pučka

© publicitātes

Mūžībā aizgājis bijušais Rīgas Operetes teātra solists Juris Pučka, atstājot palicēju sirdīs sāpes un tukšuma sajūtu, aģentūru LETA informēja Latvijas Teātra darbinieku savienībā (LTDS).

Pučka gandrīz 30 gadus ir bijis viens no Atlantiem, uz kura talanta un darba pleciem balstījās Operetes teātra repertuārs. Kā pastāstīja teātra darbinieki, Pučka bijis mākslinieks, bez kura Latvijas kultūras vēsturē ierakstītā Rīgas Operetes teātra tēls nav iedomājams. Viņš nospēlējis un nodziedājis daudzas lomas klasiskajā un mūsdienu repertuārā. Pučka ir bijis arī Operetes teātra direktors.

Pēc teātra slēgšanas Pučka uzņēmās rūpes par saviem kolēģiem, stiprināja un apvienoja viņus grūtos brīžos. Vairāk nekā desmit gadus viņš vadījis LTDS veterānu asociācijas valdi.

"Paldies Tev Juri, par sirsnību, iejūtību un gādību dzīvē, par dzirkstošo humora izjūtu, par patiesa prieka un gandarījuma brīžiem, ko mums dāvāji savās lieliskajās lomās uz Operetes teātra skatuves un Latvijas teātra savienības pasākumos. Lai gaišs un viegls ceļš!" teikts Teātra darbinieku savienības paziņojumā medijiem.

Pučka dzimis 1935.gada 25.martā un miris vakar, 20.novembrī.

Atvadīšanās no mākslinieka notiks 25.novembrī plkst.11 Rīgas Kristus karaļa Romas katoļu baznīcā, Meža prospektā 86.