Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Augulis: Ekonomiskās un sociālās prioritātes jāvērš uz iedzīvotāju labklājību

© F64

Ekonomiskajām un sociālajām prioritātēm jābūt savstarpēji papildinošām un vērstām uz iedzīvotāju labklājību, Eiropas Platformas cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību ikgadējā konventā norādījis labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Ministrs paudis uzskatu, ka līdzsvars starp ekonomiskajām un sociālajām prioritātēm ir pastāvīgs izaicinājums, aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijā (LM).

''Nabadzības novēršanai ir jābūt dažādu politikas nozaru darba kārtībā kā mērķim un uzdevumam. Parūpēties par sekām, sniegt palīdzību tad, kad cilvēks jau ir nonācis krīzes situācijā - tas nav tikai sociālās jomas uzdevums. Ar šādu pieeju nabadzības novēršanu ir sarežģīti panākt. Būtiska ir visu jomu sadarbība, lai kopīgi panāktu izaugsmi un ieguvēji no ekonomikas izaugsmes būtu arī ģimenes ar bērniem, vienkāršā darba veicēji un citas sociāli jūtīgās grupas. Tāpēc jāturpina palielināt ekonomikas konkurētspēja, lai strādājošajiem būtu iespēja saņemt lielākus ienākumus,'' pauda ministrs.

Tāpat Augulis akcentēja, ka nenoliedzami svarīga loma sistēmas sakārtošanā ir ēnu ekonomikas mazināšanai, jo tā būtiski ietekmē iedzīvotāju atbalstam pieejamo finanšu apmēru.

Pēc dalības diskusijā Augulis tikās ar Eiropas Komisijas (EK) nodarbinātības, sociālo lietu, kvalifikācijas un darbaspēka mobilitātes komisāri Mariannu Teisenu. Tikšanās laikā pārrunāti tādi jautājumi kā gatavošanās Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē, nodarbinātība un stratēģijas "Eiropa 2020" īstenošana.