Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Braukšanu Latvijā šorīt apgrūtina migla un apledojuši ceļi

© f64

Šorīt visā Latvijā braukšanu apgrūtina bieza migla, bet vietām Kurzemē un Latgalē brauktuves ir apledojušas, liecina ceļu uzturētāju "Latvijas valsts ceļi" (LVC) informācija.

Apledojums veidojas uz Liepājas šosejas posmā no Anneniekiem līdz Liepājai, kā arī uz autoceļa Rēzekne – Terehova.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu Kuldīgas, Liepājas, Saldus, Krāslavas, Ludzas un Madonas apkaimēs, informē LVC.

"Latvijas autoceļu uzturētājs" veic ceļu pretapledojuma apstrādi slidenajos posmos. Uzturēšanas darbos šorīt iesaistītas 26 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Priekšpusdienā vietām saglabāsies migla ar redzamību 500-1000 metri. Maksimālā gaisa temperatūra šodien būs no 0 līdz +5 grādiem pēc Celsija skalas.

LVC atgādina, ka autoceļi ir sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs un tiek uzturēti prioritārā secībā, proti, vispirms tiek tīrīti un apstrādāti ar pretslīdes materiāliem valsts galvenie un pēc tam reģionālie un vietējie autoceļi atbilstoši to uzturēšanas prasībām.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, LVC aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.