Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

"Laima" saražo 80 000 divdesmit litu šokolādes tāfelīšu

© publicitātes

Saistībā ar gaidāmo Lietuvas pievienošanos eirozonai un pāreju uz eiro saldumu fabrika AS "Laima" izgatavojusi gada nogales suvenīru - 80 000 šokolādes tāfelīšu "Dvidešimt Litu", tādējādi apliecinot cieņu aizejošajai lietuviešu nacionālajai valūtai, aģentūru LETA informēja zīmola "Laima" vadītāja Maija Brūkle.

Pērn, Latvijai pievienojoties eirozonai, "Laima" piedāvāja šokolādes tāfelīti arī ar piecu latu banknotes attēlu, kas guva atsaucību pircēju vidū un kļuva par vienu no veiksmīgākajiem uzņēmuma jaunajiem produktiem. Kopumā no 2013.gada decembra līdz šā gada septembrim "Laima" pārdevusi vairāk nekā 200 000 šo tāfelīšu.

"Šogad vēlamies iepriecināt arī Lietuvas iedzīvotājus, sagaidot valstiski svarīgas pārmaiņas. Pieļauju, ka, līdzīgi kā Latvijā pieclatnieka šokolādes tāfelīte, arī Lietuvā šis produkts gūs iedzīvotāju atsaucību un paliks kā piemiņas zīme par līdzšinējo nacionālo valūtu - litu," sacīja Brūkle.

Kā ziņots, "Laima" ir lielākais šokolādes un saldumu ražotājs Baltijā, kas šokolādi ražo no Ganā iepirktām kakao pupām, neizmantojot pusfabrikātus. "Laima" produkciju eksportē uz 27 valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, ASV, Kanādu, Lielbritāniju, Īriju, Baltkrieviju, Azerbaidžānu, Kazahstānu un Mongoliju.

Jau vēstīts, ka "Laimas" īpašnieks kopš šā gada 26.augusta ir Norvēģijas kompānija "Orkla", kas iegādājās 100% kapitāldaļu arī pārējos kompānijas "NP Foods" uzņēmumos - AS "Gutta", SIA "NP Foods", AS "Staburadze", "UAB Margiris" un SIA "Detente" no uzņēmuma "Nordic Partners Foods Ltd", kura īpašnieki ir Latvijas investīciju kompānija "Nordic Partners" un Islandes fonds "BIL ehf".