Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

WhatsApp meklē jaunas nišas

© Scanpix

Aplikācija WhatsApp ir viena no populārākajām aplikācijām, kas ļauj tiešsaistes režīmā apmainīties ar īsziņām ar citiem šīs aplikācijas lietotājiem. Pagaidām tā ir pieejama tikai mobilajos telefonos un planšetēs, taču tās lietotāji cer, ka WhatsApp darbosies arī datoros, tādējādi paplašinot saskarsmes iespējas.

Aplikācija WhatsApp darbojas kopš 2009. gada un šo piecu gadu laikā ir kļuvusi par vienu no pazīstamākajām aplikācijām, pat populārāka nekā Twitter. Pagājušajā gadumijā ar šo aplikāciju tika nosūtīti 18 miljardi sveicienu un laba vēlējumu. WhatsApp ļauj sarakstīties ar citiem šīs aplikācijas lietotājiem, neizmantojot SMS. Interesanti, ka aplikācija WhatsApp draugus atrod un atpazīst pēc telefona numuriem. Aplikācija pirmajā lietošanas gadā ir bez maksas, pēc tam jāmaksā 0,99 ASV dolāri gadā. Taču arī pirmajā lietošanas gadā to par gluži bezmaksas nosaukt nevar, jo aplikācija darbojas tiešsaistes režīmā, izmantojot interneta pieslēgumu.

WhatsApp lietotāji kā aplikācijas nepilnības min to, ka tā ir piesaistīta vienai konkrētai iPhone, BlackBerry, Android, Windows Phone vai Nokia ierīcei (mobilajam telefonam vai planšetei) un nav lietojama datorā. Tiesa, ir parādījusies informācija, ka aplikācijas izstrādātāji gatavo vairākus uzlabojumus un jaunumus, tai skaitā aplikācijas versiju galddatoriem.

Šī gada sākumā WhatsApp iegādājās sociālā tīkla Facebook īpašnieki. Līdz ar šo darījumu aplikācijas veidotāji solīja, ka jau šī gada vidū ar šo aplikāciju varēs veikt bezmaksas balss zvanus. Pagaidām ar šā solījuma pildīšanu kompānijai gan neveicas.