Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Repše neapvainojas un uzvalku nemainīs līdz vasarai

© f64

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) nav apvainojies, ka citi politiķi un masu mediji smīkņā par viņa ekstravaganto ādas uzvalku, un negrasās to mainīt līdz pat vasarai. "Ja kādam ir vēlēšanās, var taču runāt par jebko," ar platu smaidu sejā, bez mazākā mulsuma Neatkarīgajai ceturtdien teica Repše.

Finanšu ministrs uzskata, ka uzvalkā izskatās lieliski un izceļas uz citu fona. "Es atsevišķu stila speciālistu aizraušanos ar no lupatām darinātiem uzvalkiem neatbalstu," ironiski norādīja E. Repše. Uz Neatkarīgās jautājumu, kuri tad tādus valkā, E. Repše nekonkretizēja, vien ar starojošu smaidu attrauca: "Piedodiet - visi izņemot mani!"

Jautāts, vai saceltās ažiotāžas dēļ negrasās atteikties no ādas uzvalka nēsašanas, E. Repše izsaucās: "Pasarg Dievs! Viņš tik labi izskatās! No lupatām darināts uzvalks pēc tādas valkāšanas jau sen izskatītos patiešām nožēlojami. Vasarā, tad, kad būs karsts un nāksies pāriet uz vasaras uzvalku - tad. Tas ir mans labākais uzvalks! Tik ērts!"

E. Repše stoiskā mierā uztver pārmetumus par to, ka šāda uzvalka valkāšana rada nenopietnu attieksmi par Latvijas finanšu ministru. "Tā lieta ir tikai cilvēku galvās, tā ir pilnīga nosacītība. Ja mēs kādreiz nemēģinātu mainīt pieņemtā robežas, tad mēs nekad neattīstītos," filozofiski pamācīja finanšu ministrs.