Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Tiesai nodota lieta par 200 tūkstošu eiro zaudējumu nodarīšanu Jelgavas slimnīcai

© esfondi.vm.gov.lv

Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā kāda sieviete apsūdzēta par to, ka, būdama valsts amatpersona, viņa izmantojusi savu dienesta stāvokli un Jelgavas pilsētas slimnīcai radījusi materiālo zaudējumu vairāk nekā 141 447 latu (201 261 eiro) apmērā.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka šajā krimināllietā apsūdzēta kādreizējā Jelgavas pilsētas slimnīcas valdes locekle.

Kā aģentūrai LETA norādīja prokuratūras preses pārstāve Aiga Eiduka, izmeklēšana tika sākta pēc Valsts kontroles iesnieguma. Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības apsūdzētā sieviete, būdama valsts amatpersona un izmantojot savu dienesta stāvokli, pretēji dienesta interesēm mantkārīgā nolūkā izdeva rīkojumus par prēmiju izmaksu darbiniekiem un piemaksas noteikšanu vienam darbiniekam, apzinoties, ka rīkojumi ir prettiesiski.

Apsūdzētā sieviete izdeva rīkojumus par prēmiju izmaksu arī tādām darbiniecēm, kuras bija bērna kopšanas atvaļinājumā. Prettiesisku darbību rezultātā uzņēmumam tika radīts materiāls zaudējums vairāk nekā 141 447 latu (201 261 eiro) apmērā.

Apsūdzētā sieviete pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 318.panta 2.daļas. Lieta izskatīšanai nodota Jelgavas tiesai.

Prokuratūra gan norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.