Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Svecītes izraisīts ugunsgrēks nodarījis 20 000 eiro zaudējumus

© F64

Apdrošināšanas sabiedrībā "If Apdrošināšana" saņemts pieteikums par ugunsgrēka birojā Rīgā, Tērbatas ielā, nodarītajiem zaudējumiem. Ugunsnelaimi izraisījusi adventes vainagā atstāta svecīte, un kopējie zaudējumi tiek lēsti aptuveni 20 000 eiro vērtībā.

Ugunsdrošības signalizācija birojā iedarbojās plkst.6 no rīta. Pēc ugunsnelaimes likvidēšanas tika konstatēts, ka visticamākais tās izcelšanās iemesls ir pa nakti birojā atstāta svecīte adventes vainagā. Ugunsgrēka rezultātā uzņēmumam nodarīti prāvi zaudējumi, jo bojāta biroja datortehnika un mēbeles, nokvēpušas sienas gan telpā, kurā izcēlās ugunsgrēks, gan blakus esošajās telpās. Bojāti arī biroja logi un durvis, informē apdrošināšanas sabiedrība.

Tradicionāli decembra beigas un janvāris ir laiks, kad visvairāk tiek reģistrētas ar svētku eglītēm saistītas ugunsnelaimes. Visbiežāk ugunsgrēkus šajā laikā izraisa bez uzraudzības eglītēs un uz galdiem atstātas sveces, kā arī svētku uguņošanas laikā uz māju jumtiem nokritušas degošas raķetes, liecina "If Apdrošināšanas" apkopotā informācija.

Lielākais atlīdzību gadījums par šādu ugunsgrēku "If Apdrošināšanā" tika saņemts pirms diviem gadiem, kad Jaunā gada svinību laikā, klātesot visai ģimenei, aizdegās sausa eglīte. Sākotnēji ģimene pati centās likvidēt ugunsgrēku, taču liesmas strauji izplatījās, un ģimenei ar mazu bērnu nācās glābties uz dzīvokļa terases. Rezultātā pilnībā izdega viena istaba, bet piekvēpis un atjaunojams bija viss dzīvoklis. Izmaksātās atlīdzības apmērs, ieskaitot iedzīves atjaunošanu, bija 28 460 eiro.