Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Ziemeļvidzemē un Latgalē ceļi vietām apledo

© F64

Sestdienas rītā braukšana pa galvenajiem valsts autoceļiem apgrūtināta Ziemeļvidzemē un Latgalē, kur atsevišķos ceļu posmos veidojas tā dēvētais melnais ledus,informē "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Apledojums konstatēts posmā no Virešiem līdz Igaunijas robežai uz Vidzemes jeb A2 šosejas, uz ceļiem Gulbene – Vientuļi un Balvi - Kapūne. Uz reģionālajiem ceļiem šāda situācija ir Alūksnes un Balvu apkaimē.

Savukārt uz vietējiem ceļiem apledojums vietām ir Alūksnes, Balvu, Daugavpils, Gulbenes, Jēkabpils, Krāslavas, Ludzas, Madonas, Preiļu un Rēzeknes apkaimē

Citviet Latvijā sestdienas rītā laika apstākļi braukšanu būtiski neietekmē. Vietām ir neliels lietus, gaisa temperatūra no +1 līdz +5 grādiem.

Šodien Latvijā ik pa laikam būs nokrišņi lietus un slapja sniega veidā, ceļi būs slideni, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra.

Ņemot vērā to, ka ziemas laikā braukšanas apstākļi un ceļa stāvoklis var mainīties ļoti strauji, LVC aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.