Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Latvijā

Pievakarē laikapstākļi braukšanu negatīvi neietekmē

© F64

Va/s Latvijas Valsts ceļi informē, ka pievakarē laikapstākļi braukšanu negatīvi neietekmē. Gaisa temperatūra no +2ºC līdz +4ºC. Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi naktī vietām gaidāms lietus, iespējama apledojuma veidošanās uz autoceļu brauktuvēm.

Šodien, sākot no pulksten deviņiem rītā, ceļu ziemas uzturēšanas darbos bija iesaistītas 14 va/s Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības, kas kaisīšanas darbus, kur tas bija nepieciešams, veica visas dienas garumā.

Gaisa temperatūrai svārstoties ap nulle grādiem, sasalstot uz brauktuves esošam mitrumam, var veidoties apledojums jeb tā sauktais "melnais ledus", kuru ir īpaši grūti pamanīt. Šādos apstākļos paaugstinātas apledošanas riska vietas ir tilti un ceļu pārvadi, kā arī ceļu posmi ūdenstilpju un mežu tuvumā.

Atgādinām, ka LVC mājaslapā www.lvceli.lv ir pieejama skaidrojošā informācija par ceļu ziemas uzturēšanas specifiku un prasībām, kā arī interaktīvā ceļu karte, kur attēloti aktuālie braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un atsevišķiem reģionālajiem autoceļiem.

Autobraucēji ir aicināti ziņot par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem, ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem, novērojumiem LVC Satiksmes informācijas centram pa diennakts tālruni 80005555, kā arī LVC Twitter un Facebook kontos.