Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Daudzviet Latvijā braukšanu apgrūtina apledojums

© f64

Va/s Latvijas Valsts ceļi informē, ka šorīt braukšanas apstākļus pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem apgrūtina izveidojies apledojums. Vietām nokrišņi lietus un slapja sniega veidā, gaisa temperatūra no-3ºC Latgalē līdz +4ºC Kurzemē.

Ceļu uzturēšanas darbos šonakt ir iesaistītas 124 va/s Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības, kas, sākot jau no četriem rītā, veica slideno posmu kaisīšanu.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā daudzviet gaidāmi nokrišņi lietus, slapja sniega, austrumu rajonos arī sniega veidā.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Jāatceras arī to, ka ceļu uzturētāju darbība nevar novērst ceļu apledošanu, bet gan vērsta uz bīstamo braukšanas apstākļu uzlabošanu normatīvajā laikā, tāpēc jārēķinās ar to, ka faktiskā satiksmes situācija ziemā var mainīties ļoti strauji.

Plašāka informācija par aktuālajiem braukšanas apstākļiem, konkrēto ceļu posmu uzturēšanas klasēm, kā arī ceļu ziemas uzturēšanas organizāciju, un īpatnībām ir pieejama www.lvceli.lv un zvanot pa diennakts informatīvo bezmaksas tālruni 80005555.