Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Latvieši svētku brīvdienas vēlas pavadīt siltajās zemēs

© Scanpix

Veiksmīgi saplānojot laiku Ziemassvētku un Jaungada brīvdienās, brīvo dienu šogad sanāk krietni vairāk nekā iepriekšējā gadā. Līdz ar to cilvēki daudz labprātāk dodas ceļojumos. Visbiežāk Latvijas ceļotāji izvēlas svētkus pavadīt siltajās zemēs.

 

«Šogad Ziemassvētku un Jaungada brīvdienas sanāk krietni ilgākas nekā iepriekšējos gadus, tādēļ cilvēki vēlas kaut kur aizbraukt, lai izvairītos no ikdienas rutīnas,» Neatkarīgajai norāda ceļojumu aģentūras Travel Art LV valdes priekšsēdētāja Inese Krūmiņa. Daļa cilvēku jau laikus iegādājušies ceļazīmes uz siltajām zemēm, piemēram, Ēģipti un Kanāriju salām. Bet tie, kas attapās, ka vēlas ceļot pēdējā brīdī, dodas ar savu auto iekarot Eiropas tuvējās valstis, piemēram, Vāciju, kur ir brīnišķīgi Ziemassvētku tirdziņi un daudz dažādu pasākumu. «Šogad parādījās interese arī par Turciju ziemā. Šī valsts ir spējusi pierādīt, ka var piedāvāt labu atpūtas kvalitāti par samērīgu cenu, tādēļ tūristi labprāt dodas arī uz Turciju ziemas periodā, zinot, ka tur būs tikai nedaudz siltāks kā Latvijā, toties var sevi palutināt ar eksotiskiem ēdieniem un SPA procedūrām,» piebilst I. Krūmiņa.

«Vispieprasītākie svētkos šogad ir čārteri uz siltajām zemēm un tuvie ceļojumi uz Eiropas valstīm. Šis gads atšķiras ar to, ka ceļotāji nevēlas sarežģītu nokļūšanu uz tāliem galamērķiem, bet priekšroku dod ērtībām,» Neatkarīgajai atzīst tūrisma aģentūras ASono valdes locekle Iveta Vanaga. Viņa gan norāda, ka šogad daudzi Latvijas iedzīvotāji izvēlas svētku laikā doties ciemos pie radiem ārzemēs – brauc apciemot bērnus un mazbērnus, piemēram, Austrālijā un ASV. «Cilvēki vairāk domā nevis kur doties, bet kuru radinieku apciemot,» piebilst I. Vanaga.

«Mani klienti visvairāk izvēlas doties svētku brīvdienās uz Ēģipti. Šī valsts ir viennozīmīga līdere, jo silts laiks un salīdzinoši lēta cena,» Neatkarīgajai atklāj tūrisma aģentūras Palm Tours valdes locekle Jūlija Mukāne, piebilstot, «visi grib pēc iespējas lētāku ceļojumu, taču izvēlas četru līdz piecu zvaigžņu viesnīcas. Komforts tomēr ņem virsroku.» Daži klienti priekšroku devuši arī atpūtai Apvienotajos Arābu Emirātos. Taču pagaidām šis galamērķis ir salīdzinoši dārgs.