Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Aicina uzmanīties autobraucējus; ceļi var būt slideni

Va/s Latvijas Valsts ceļi informē, ka pievakarē Gulbenes un Rēzeknes apkārtnē braukšanas apstākļi ir apgrūtināti. Vietām snieg un brauktuves ir slidenas. Gaisa temperatūra no -1ºC līdz +4ºC. Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi arī turpmāk vakarā un naktī gaidāms sniegs un lietus. Uz ceļiem veidosies apledojums.

Šodien, sākot jau no pulksten diviem naktī, ceļu ziemas uzturēšanas darbos bija iesaistītas 124 va/s Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU) ziemas dienesta tehnikas vienības, kas kaisīšanas darbus, kur tas bija nepieciešams, veic visas dienas garumā.

Pēdējās nedēļas laikā un turpmākajās dienās Latvijā būs vērojami mainīgi laika apstākļi, kuru laikā uz valsts autoceļiem bieži veidojas apledojums un tā saucamais „melnais ledus”. Lai nodrošinātu drošu braukšanu, ceļu uzturētājs - LAU arī pie mainīgiem laika apstākļiem atsevišķos posmos kaisa ceļus ar pretslīdes materiāliem. Tādēļ reizēm ceļu kasīšana notiek arī pie temperatūras virs nulles grādiem pēc Celsija.

Tas nepieciešams, jo ceļa seguma temperatūra atšķiras no gaisa temperatūras. Starpība var būt pat vairāki grādi.

Mitruma ietekmē uz atdzisušās ceļa virsmas veidojas melnais ledus un, lai to likvidētu un nodrošinātu drošu braukšanu nepieciešams veikt seguma apstrādi ar sāls maisījumu.

Atbildīgie dienesti seko līdzi autoceļu brauktuves stāvoklim un, konstatējot apledojuma veidošanās iespējamību vai jau izveidojušos apledojumu, veic ceļa seguma apstrādi ar sāli.

Plašāka informācija par aktuālajiem braukšanas apstākļiem, konkrēto ceļu posmu uzturēšanas klasēm, kā arī ceļu ziemas uzturēšanas organizāciju un īpatnībām ir pieejama www.lvceli.lv un zvanot pa diennakts informatīvo bezmaksas tālruni 80005555.