Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

ASV ārsti atzīst, ka Dāvis ir pirmais šāda veida gadījums viņu pieredzē

© F64

ASV Filadelfijas bērnu slimnīcas ārsti esot atzinuši, ka smagi slimais Dāvis ir pirmais šāda veida gadījums viņu pieredzē, aģentūru LETA informēja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Dāvja ārstējošais ārsts Olafs Volrāts gan norādīja, ka zēns ir drošās rokās, jo šogad Filadelfijas Bērnu slimnīca ir atzīta par labāko pasaulē.

Veiktā medicīniskā manipulācija ilgusi aptuveni astoņas stundas un ASV mediķi tagad plāno vairākus izmeklējumus, kā arī organizēs pediatru un kardiologu konsīliju, lai noskaidrotu iespējamos slimības cēloņus, uzsvēra Volrāts.

Kā norādīja Dāvja ārstējošais ārsts, Filadelfijas mediķi esot uzsvēruši, ka nepieciešams būt pacietīgiem.

Jau ziņots, ka deviņgadīgajam Dāvim, kurš par saziedotiem un valsts piešķirtiem līdzekļiem šonedēļ tika nogādāts ārstēšanai ASV, veiksmīgi veikta operācija.

Zēns kopā ar mammu ASV klīnikā uzturēsies vēl vismaz mēnesi.

Ārstēšanai nepieciešamie 427 500 dolāri jeb aptuveni 348 000 eiro 5.decembrī tika pārskaitīti Filadelfijas bērnu slimnīcai, un smagi slimais Dāvis kopā ar mammu un mediķiem 16.decembrī devās ārstēties uz ASV. Iepriekš iedzīvotāji dažu dienu laikā saziedoja 317 173,95 eiro, savukārt valsts piešķīra 100 000 eiro.

Dāvim šogad konstatēta smaga kombinēta patoloģija saistībā ar nepareizu limfas atteci no vēdera dobuma orgāniem. Dāvja ārstēšana iespējama vienīgi ASV, Filadelfijā.

Dāvis ir pirmais pacients, kuram ir nepieciešama ārstēšana ārpus Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas un kura medicīnisko manipulāciju izmaksas ir tik augstas.