Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Prezidents: Sankcijām pret Krieviju jābūt saistītām ar militāro rūpniecību

© f64

Valsts prezidents Andris Bērziņš vizītes laikā Somijā norādījis, ka sankcijām pret Krieviju ir jābūt tieši saistītam ar militāro rūpniecību.

Bērziņa oficiālajā "Twitter" kontā norādīts, ka savas vizītes laikā Bērziņš paudis viedokli, ka Eiropas Savienības (ES) sankcijām pret Krieviju ir jābūt tieši saistītām ar militāro rūpniecību.

LETA jau ziņoja, ka pēc tikšanās ar prezidentu Bērziņu ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) norādīja, ka gaidāmajā Eiropas Savienības (ES) Ārlietu ministru padomes ārkārtas sēdē, kas pēc Latvijas iniciatīvas notiks 29.janvārī, konkrēti lēmumi par ES sankciju piemērošanu pret Krieviju vēl netiks pieņemti.

Rinkēvičs žurnālistiem norādīja, ka ES Ārlietu ministru padomē, visticamāk, tiks sagatavoti priekšlikumi, par kuriem varētu lemt 9.februāra Ārlietu padomē vai arī gaidāmajā Eiropadomē.

"Savus apsvērumus esmu nosūtījis arī ES augstajai pārstāvei ārlietās [Federikai Mogerīni], ņemot vērā, ka daudzu ministru aizņemtības dēļ mēs nekādi nevarējām saskaņot padomes laikus, mēs esam vienojušies, ka es došos savā plānotajā vizītē uz ASV, kur tiks apspriesti daudzi jautājumi," piebilda Latvijas politiķis.

Savukārt jautāts, kādēļ gaidāmajā ES Ārlietu ministru ārkārtas padomes sēdē netiks pieņemti konkrēti lēmumi, ministrs skaidroja, ka "parasti ir vesela rinda valstu, kuras uzstāj, ka šādi lēmumi ir Eiropadomes līmenī".

"Tā ir tradicionāla prakse, ka sākotnēji Ārlietu padome attiecīgajiem dienestiem dod zināmu uzdevumu. Tad tas tiek apspriests vēstnieku līmenī, ja ir vai nu rakstiska piekrišana, vai sanāksme Eiropadomes līmenī, tad arī lemj par sankcijām," skaidroja ministrs, atturoties komentēt iespējamās sankcijas un lēmumus.