Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Vīrieti smagi savaino mežacūka, kuru viņš pats sašāvis

© f64

Vidzemē 40 gadus vecu vīrieti mežā smagi savainojusi mežacūka, kuru viņš iepriekšējā dienā bija sašāvis un pēc tam gājis meklēt, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Mežacūka vīrieti traumējusi kājā, rokā, kā arī plecā, radot dziļas brūces.

Vīrietis pats nav bijis spējīgs izkļūt no meža, tādēļ piezvanījis saviem medību biedriem, kuri mediķiem palīdzējuši viņu nogādāt līdz ātrās palīdzības mašīnai.

Cietušais nogādāts Madonas slimnīcā.

Savukārt Vidzemē kāda 60 gadus veca sieviete ar petardi saspridzinājusi sev plaukstu un vairākus pirkstus. Sieviete plānojusi ar petardes palīdzību aizbaidīt kaķus no mājas pagalma.

Tikmēr Rīgas reģionā 51 gadu vecam vīrietim darba vietā virsū uzkritis baļķis. Mediķiem ir aizdomas, ka vīrietis negadījumā bojājis mugurkaulu.

Zemgalē skolotāja izsaukusi mediķus, kad kādam 16 gadus vecam jaunietim klasē kļuvis slikti un paātrinājusies sirdsdarbība. Jaunietis mediķiem skaidrojis, ka pirms mācību stundas izdzēris 1,5 litrus enerģijas dzēriena.

Rīgas reģionā paziņas mājas pagalmā atradušas bezsamaņā esošu 13 gadus vecu meiteni. Līdz mediķu atbraukšanai meitene atguvusi samaņu un mediķiem stāstīja, ka smēķējusi cigareti, tomēr nav zināms, kādu. Meitene nogādāta slimnīcā ar saindēšanos.

Riekstu kalnā kāds 40 gadus vecs vīrietis slēpojot kritis un guvis mugurkaula traumu.

Savukārt uz Zilā kalna politraumu guvusi 46 gadus veca sieviete, kura, braucot ar piepūšamo kameru lejā no kalna, ieskrējusi kokā. Sievietei konstatēta smaga galvas trauma un mugurkaula trauma. Viņa nogādāta Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Aizvadītajā diennaktī uz slidenām ielām Rīgā cietuši pieci cilvēki vecumā no 11 līdz 75 gadiem.

Aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi kopumā devušies uz 1210 izsaukumiem, no tiem 158 bija saistīti ar dažāda veida traumām.