Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas jaunietes mācīsies burāt uz britu kuģa

© publicitātes

Ar burātāju asociācijas un labdarības fonda atbalstu divas jaunietes no Latvijas – Monta Lingbērziņa un Diāna Ponaskova – pirmo reizi mūžā varēs iegūt iemaņas burāšanā. Apmācība notiks Kanāriju salās uz britu burinieka Tenacious, kas ir viens no diviem buru kuģiem pasaulē, kuri pielāgoti personām ar īpašām vajadzībām.

Biedrība Latvijas Burāšanas mācību asociācija un fonds Nāc līdzās! īsteno sadarbības projektu ar Lielbritānijas labdarības fondu Jubilee Sailing Trust, kas ļaus divām jaunietēm no 2. līdz 10. februārim doties burāšanas apmācības ceļojumā uz Kanāriju salām. Diāna, lai gan sirgst ar trauslo kaulu slimību un pārvietojas ratiņkrēslā, ir ļoti uzņēmīga un aktīva, viņa studē Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas fakultātē multimediju komunikācijas. Viņa sevi ir pierādījusi, arī piedaloties integratīvā mākslas festivālā Nāc līdzās! – dziedot, spēlējot klavieres, gleznojot un fotografējot.

Otra ceļojuma dalībniece Monta nāk no daudzbērnu (9!) ģimenes. Ir veiksmīgi beigusi vidusskolu, pašlaik studē Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā. Labo angļu valodas prasmju dēļ savulaik palīdzējusi arī Auces latviešu biedrības krīzes centram Namiņš, kurš savukārt sniedzis atbalstu gan Montai, gan viņas ģimenei.

Par gaidāmo braucienu abas jaunietes ir sajūsmā. Bail nav ne no kuģa, ne jūras slimības. Diāna smej, ka noteikti nebūšot trakāk kā pērn Jelgavā, piena paku regatē pa Lielupi. Sākotnēji plānots, ka ar plostu brauks četri komandas locekļi, taču beigās nācies to darīt divatā ar mammu. Un tikušas galā! Dzīve piedāvā tik daudz interesanta – kāpēc gan to neizmantot?! Visu piedzīvoto abas fiksēšot fotogrāfijās un arī pierakstīšot, lai pēc tam varētu visu citiem uzskatāmi pastāstīt, kad atgriezīsies no ceļojuma.

Īstenojot šo sadarbības projektu ar burinieku Tenacious, Latvijas Burāšanas mācību asociācija un fonds Nāc līdzās! vēlas gan popularizēt burāšanu kā lielisku atpūtas un izglītošanās veidu (pat ziemas apstākļos), gan aktualizēt jautājumu par iekļaujošo izglītību un starptautisko draudzību, skaidroja fonda vadītāja Sarma Freiberga, uzsverot – ja šī sadarbība būs laba, tad projekts noteikti tiks turpināts. Esot jau arī pretendenti nākamajam braucienam – talantīgi un aktīvi jaunieši, piemēram, kāds sportisks neredzīgs puisis.

http://news.lv/Neatkariga_Rita_Avize_Latvijai/2015/01/30/latvijas-jaunietes-macisies-burat-uz-britu-kuga