Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

"Roņi" pulcējas Liepājā uz Ziemas peldēšanas čempionātu

© f64

Latvijas ziemas peldēšanas atklātā čempionāta pirmajam posmam, kas šodien norisināsies Liepājā, atpūtas vietā "Beberliņi", līdz šim pieteikušies 108 dalībnieki - 62 vīrieši un 46 sievietes - no visas Latvijas, informē Liepājas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Enģele.

Čempionātā piedalīsies ziemas peldētāji no Liepājas, Rīgas, Baldones, Siguldas, Ogres, Jelgavas, Olaines, Raganas, Carnikavas, Ikšķiles, Grobiņas, Saldus, Jūrmalas, Ventspils, Talsiem, Kuldīgas, Aizputes un Ozolniekiem.

31.janvārī no plkst.10.30 līdz 11.30 notiks dalībnieku reģistrācija. Tie, kuri nav paguvuši piereģistrēties iepriekš, varēs to izdarīt arī sacensību vietā, bet dalības maksa tad jāapmaksā dubultā apmērā.

Atbalstīt un uzmundrināt "roņus" aicināts ikviens liepājnieks un pilsētas viesis. Pasākuma atklāšana paredzēta plkst.12, kad klātesošos uzrunās Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Vilnis Vitkovskis (Liepājas partija), kā arī ziemas peldētāju klubu pārstāvji. Plkst.12.30 sāksies pirmās sacensības, kas tiks organizētas astoņās distancēs dažādās vecuma grupās.

XI Latvijas ziemas peldēšanas atklātā čempionāta otrais posms norisināsies 22.februārī Rīgā, Jaunciema jahtkluba akvatorijā Ķīšezerā. Katra posma uzvarētāji un dalībnieki saņems diplomus par sacensībās iegūto vietu. Apkopojot abu posmu rezultātus, tiks noteikti čempionāta kopvērtējuma uzvarētāji. Kopvērtējuma rezultāti tiks paziņoti ziemas peldēšanas sezonas noslēguma pasākumā 29.martā Bulduros.

Čempionātā aicināti piedalīties gan pieredzējušie ziemas peldētāji, gan iesācēji, turklāt ikviens liepājnieks un pilsētas viesis ir gaidīts pasākumā, lai atbalstītu un uzmundrinātu "roņus". Ja laikapstākļi būs labvēlīgi, pasākuma apmeklētājiem būs iespēja piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs.