Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© f64

Dienas svarīgāko notikumu apskats

NEATZĪST CIVILPRASĪBU:  Zolitūdes projekta Priedaines ielā 20 attīstītāja SIA "Homburg Zolitūde" neatzīst civilprasību Zolitūdes traģēdijas lietā un norāda uz sevi kā projekta pasūtītāju, nevis būvniecības veicēju. Šodien Zolitūdes traģēdijas civillietā Rīgas apgabaltiesā paskaidrojumus sniedza "Homburg Zolitūde" advokāts Lauris Rasnačs, kurš vairākkārt uzsvēra, ka līdz pat šim brīdim nav pierādīta konkrēta "Homburg Zolitude" prettiesiska rīcība un cēloniskais sakars ar radušos kaitējumu. Līdz ar to arī "Homburg Zolitude" nevar tikt atzīta par atbildīgu par notikušās traģēdijas sekām.

POZITĪVS PIEAUGUMS: Pagājušā gada 4.ceturksnī, salīdzinot ar 3.ceturksni, iekšzemes kopprodukta (IKP) apjoms pēc sezonāli izlīdzinātajiem datiem ir palielinājies par 0,4%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes ātrais novērtējums. Salīdzinot ar 2013.gada 4.ceturksni, IKP ir pieaudzis par 1,9%. Tā pat arī pērn, salīdzinot ar 2013.gadu, mazumtirdzniecības apgrozījums pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem ir pieaudzis par 3,6%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie dati.

CĪŅA PRET PROPAGANDU: Eiropas Savienība (ES) veidos īpašu komunikācijas komandu, lai ES varētu atspēkot Krievijas veikto melu un propagandas kampaņu, kā arī proaktīvi sniegt objektīvu informāciju, par nolemto ceturtdienas ES ārlietu ministru sanāksmē aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (V).

BONDARS PREZIDENTS? Latvijas Reģionu Apvienības pārstāvju sapulcē vienojās izskatīt politiskā spēkā nodaļās priekšlikumu virzīt Saeimas deputātu Mārtiņu Bondaru kā Valsts prezidenta amata kandidātu. LRA valdes loceklis Dainis Liepiņš sacīja, ka politiskā spēka nodaļām būs jāsniedz savs viedoklis par šo ieceri līdz 15.februārim.

KARŠ UKRAINĀ: Prokremliskie kaujinieki uzbrukuši Doņeckas apgabala Vuhļehirskas pilsētai, triecienā izmantojot tankus, piektdien pavēstīja Ukrainas amatpersonas. Cīņas par pilsētu turpinās. Tiesa gan, amatpersonas par kauju gaitu un iznākumu sniedz atšķirīgas versijas.

NEAPMIERINĀTS KAIMIŅŠ: Zolitūdes lielveikala "Maxima" traģēdijas parlamentāras izmeklēšanas komisijas vadība trīs nedēļas kavējot deputāta Artusa Kaimiņa (LRA) iesniegto jautājumu iekļaušanu komisijas darba dienaskārtībā, teikts politiķa atklātajā vēstulē komisijas priekšsēdētājam Ringoldam Balodim (NSL). Deputāts norāda, ka "mani var lamāt dažādos vārdos, bet Saeimā es nebaidos uzdot tiešus un vienkāršus jautājumus". Viņš pēc konsultācijām ar saviem vēlētājiem un ekspertiem iesniedza komisijas vadībai lūgumu iekļaut komisijas darba dienaskārtībā sagatavotos jautājumus. Taču šo jautājumu iekļaušana dienaskārtībā tika kavētā, formāli argumentējot, ka atsevišķi komisijas locekļi tos nesaprot.