Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Jābūt uzmanīgiem braucot pa Kurzemes ceļiem

© F64

Va/s Latvijas Valsts ceļi (LVC) informē, ka pievakarē atsevišķos ceļu posmos Kurzemē braukšanas apstākļi ir apgrūtināti jo brauktuves apledo.

Apledojums konstatēts Liepājas šosejas posmā no Anneniekiem līdz Skrundai, kā arī Saldus apkaimē uz reģionālajiem autoceļiem. Šie posmi tiek kaisīti ar pretapledojuma materiāliem.

Citviet braukšana pa galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apmierinoša. Ceļu uzturēšanas darbos šodien ir iesaistītas 106 va/s Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veic brauktuvju slideno posmu kaisīšanu un mazo ceļu rievošanu.

Nakts otrajā pusē daudzviet nokrišņi slapja sniega un lietus veidā, gaisa temperatūra no +1ºC līdz -2ºC, šādos meteoroloģiskajos apstākļos ir iespējama atkala un melnais ledus. Ceļu stāvoklis var mainīties ļoti strauji, tāpēc pirms braukšanas un tās laikā aicinām autovadītājus pārliecināties par brauktuves stāvokli un braukt uzmanīgi.

Ļoti uzmanīgiem ir jābūt braucot pa mazajiem ceļiem, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu, jo, apstākļos, kad gaisa temperatūra ir ap nulli, tāpat arī lietus un slapjā sniega ietekmē, arī uz tiem var veidoties atkala un tie ir ļoti slideni.

Informācija par aktuālajiem braukšanas apstākļiem ir pieejama www.lvceli.lv un Waze aplikācijā, kā arī pa tālruni 80005555.