Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Bezmaksas latviešu valodas un kultūras kursus apmeklē 335 cilvēki

© F64

Bezmaksas latviešu valodas un kultūras kursiem trešo valstu valstspiederīgajiem pieteikušies 250 pieaugušie un 85 skolēni, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.

Pašlaik mācības jau notiek, apliecināja domē.

Šonedēļ notikusi arī pirmā tikšanās Rātsnamā, lai interesentus iepazīstinātu ar pašvaldību un tās darbu - dalībnieki tikās ar Rīgas pilsētas Attīstības departamenta pārstāvi Jāni Prūsi, kā arī devās ekskursijā pa Rātsnamu.

Arī turpmāk paredzētas šādas tikšanās, lai projekta dalībnieki varētu iepazīt visas pašvaldības sniegtās iespējas veselības aprūpes un sociālajā jomā, izglītības un brīvā laika piedāvājumu, iespēju apmeklēt kultūras, sporta pasākumus un iesaistīties amatierkolektīvu, kā arī NVO darbībā. Ir jau notikusi arī brīvprātīgo tikšanās tiem, kuri grib projektā iesaistīties kā brīvprātīgie. Tikšanās laikā dalībnieki iepazinās ar projekta galvenajām aktivitātēm un brīvprātīgo atbalsta tīkla izveides mērķiem.

Kā ziņots, no šā gada sākuma līdz jūnijam Rīgā pašvaldība rīkos latviešu valodas un kultūras bezmaksas kursus trešo valstu valstspiederīgajiem - skolēniem un pieaugušajiem - projektā "Esam rīdzinieki!", aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Projektā paredzēti 120 stundu kursi, kas notiks divas reizes nedēļā - skolēniem pēcpusdienās, bet pieaugušajiem - vakaros. Projekta laikā kursu dalībnieki apmeklēs arī muzejus, teātri, piedalīsies ekskursijās un iesaistīsies radošajās darbnīcās. Kursu noslēgumā pieaugušajiem būs iespējams bez maksas kārtot valsts pārbaudes eksāmenu Valsts izglītības satura centrā.

Projekta "Esam rīdzinieki!" mērķis ir attīstīt kvalitatīvas, brīvi pieejamas trešo valstu valsts piederīgo adaptācijas programmas un integrācijas pasākumus, nodrošinot pilnvērtīgu piekļuvi pakalpojumiem, kā arī veicināt un atbalstīt trešo valstu valstspiederīgo ar dažādu kultūras, reliģijas, valodas un etnisko izcelsmi integrāciju Latvijas sabiedrībā savstarpēja dialoga ceļā un nodrošināt viņiem sniegto pakalpojumu kvalitāti.

Trešo valstu pilsoņi ir tādu valstu pilsoņi, kas nav Eiropas Savienības dalībvalsts, Eiropas Ekonomikas zonas valsts vai Šveices Konfederācijas pilsoņi, un bezvalstnieki, kuri likumīgi uzturas Latvijas teritorijā.

Projektu "Esam rīdzinieki!" īsteno Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Rīgas Izglītības un informatīvi metodisko centru ar Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda 75% apmērā un valsts budžeta līdzekļu 25% apmērā finansējumu.