Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Ušakovs apmeklēs Ņemcova bēres Maskavā

© F64

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) rīt, 3.martā, apmeklēs pagājušās nedēļas piektdienā nogalinātā Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova bēres Maskavā.

Par to liecina Rīgas mēra ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter". "Visas pēdējās dienas runāju ar saviem draugiem-liberāļiem no Krievijas. Ir smagi. Otrdien kopā ar viņiem būšu Maskavā Borisa Ņemcova bērēs," raksta Ušakovs.

Kā ziņots, Rīgas mērs, partijas "Saskaņa" līderis jau iepriekš paudis, ka Ņemcova slepkavība ir ir briesmīga traģēdija. "Neiedomājami, ka pilsētas centrā uz ielas var nogalināt ievērojamu politiķi un sabiedrisku darbinieku," pagājušās nedēļas nogalē norādīja Ušakovs, izsakot visdziļāko līdzjūtību Ņemcova tuviniekiem.

LETA jau ziņoja, ka Ņemcovs ar vairākiem šāvieniem tika noslepkavots piektdienas vakarā Maskavas centrā. Slepkavības vietā tika atrastas sešas patronas, Ņemcovam trāpīts četras reizes, viņu nāvējoši ievainojot.

Izmeklētāji izskata visas Ņemcova slepkavības versijas, sestdien paziņoja Maskavas Galvenās izmeklēšanas pārvaldes pārstāvis.

Tiesībsargājošās iestādēs uzskata, ka Ņemcova slepkavība bijusi rūpīgi plānota, tai gatavojušies iepriekš. Viena no versijām ir, ka tā bijusi pasūtījuma slepkavība.