Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Kravali virza Ukrainas galvenā muitas vadītāja amatam

© f64

Latvija virza Muitas pārvaldes direktoru Tāli Kravali Ukrainas galvenā muitas vadītāja amatam, aģentūrai LETA apstiprināja finanšu ministrs Jānis Reirs (V). Ukrainas valdības pārstāvji uzrunājuši Reiru ar lūgumu ieteikt Latvijas kandidatūru Ukrainas galvenā muitas vadītāja amatam.

Ministrs arī atzīst, ka pēc konsultācijām ar Valsts ieņēmuma dienesta (VID) vadītāju Ināru Pētersoni kā iespējamo kandidātu nolemts virzīt Kravali. Finanšu ministrs pauda pārliecību, ka Kravalis ir viens no nopietnākajiem Ukrainas muitas vadītāja amata pretendentiem, kura kandidatūru Ukrainas valsts pārvaldes pārstāvji šobrīd izskata.

"Viņš ir kompetents eksperts Eiropas Savienības (ES) jautājumos par muitu ar lielu pieredzi direktora amatā muitas pārvaldē. Latvijas muitas vadītāja zināšanas būtu nenovērtējams atbalsts Ukrainas integrācijai ES, uzsvēra Reirs.

Tāpat ministrs atzina, ka Ukrainas valdība ir skaidri paudusi atbalstu valsts integrācijai ES, un Latvija ar savām zināšanām un pieredzi var sekmēt ātrāku šo procesa norisi.

"Muitas jomā Latvija ir sekmīgi realizējusi daudzas reformas, un esmu pārliecināts, ka šīs zināšanas palīdzētu arī Ukrainai labāk sagatavoties ES stingro prasību izpildei," sacīja Reirs un piebilda, ka nākotnē ukraiņi arvien vairāk iesaistīs valsts pārvaldē Baltijas valstu ekspertus.

Kā ziņots, Kravalis tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem lieciniekiem krimināllietā, kurā par kukuļdošanu apsūdzēta ilggadējā VID amatpersona Vladimirs Vaškevičs.