Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© Scanpix

Dienas svarīgāko norišu apskats

TRĪSREIZ VAIRĀK PRIEKA: Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā 18.februārī pasaulē nākuši šogad Latvijā pirmie trīnīši - viens zēns un divas meitenes. Valdība šodien atbalstīja vienreizēja sociālā pabalsta piešķiršanu 8538 eiro apmērā bērniņu mammai Ilonai Lipičai ģimenes materiālā stāvokļa uzlabošanai saistībā ar trīs bērniņu piedzimšanu. Lemjot par pabalsta piešķiršanu, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) uzteica labklājības ministru Uldi Auguli (ZZS), norādot, ka kopš viņš ir stājies amatā, šajā ziņā ir vērojams progress.

POLICISTIEM ĪRĒS MAŠĪNAS: Lai nodrošinātu Valsts policiju (VP) ar nomātiem transportlīdzekļiem, valdība šodien atļāva Iekšlietu ministrijai (IeM) uzņemties ilgtermiņa saistības 2016.-2022.gadam, kas nepārsniedz 29 701 170 eiro.

ATBALSTA „LATVIJAS GĀZES” ATDALĪŠANU: Valdība šodien atbalstīja AS "Latvijas Gāze" (LG) dabasgāzes pārvades sistēmas operatora īpašumtiesību nodalīšanu no sadales sistēmas operatora līdz 2017.gada 3.aprīlim. Ekonomikas ministrija (EM) informēja valdību, ka LG ir dabasgāzes pārvades, sadales un uzglabāšanas sistēmas operators. EM informē, ka ir trīs pārvades sistēmas operatora nodalīšanas modeļi - izveidojot neatkarīgu pārvades operatoru, izveidojot neatkarīgu sistēmas operatoru vai īstenojot īpašumtiesību nodalīšanu.

AIZBĒG MĀJĀS: Ukraiņu fotomodele Anna Duricka - Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības galvenā lieciniece - beidzot varējusi pamest Maskavu un izlidojusi uz Kijevu, pirmdien vakarā paziņoja Ukrainas Ārlietu ministrijas oficiālais pārstāvis Jevhens Perebijnis. Slepkavības lieciniece iepriekš sūdzējās, ka Krievijas Izmeklēšanas komiteja nav ļāvusi atgriezties mājās pie slimās mātes. Trīs dienas ukraiņu jauniete bija spiesta atbildēt uz krievu izmeklētāju jautājumiem.

BĒRES BEZ PREZIDENTA: Maskavā Saharova centrā šodien notika atvadīšanās no piektdien nogalinātā politiķa Borisa Ņemcova. Nedz Krievijas prezidents Vladimirs Putins, nedz premjerministrs Dmitrijs Medvedevs neapmeklēs piektdien noslepkavotā opozīcijas politiķa, bijušā vicepremjera un Ņižņijnovgorodas apgabala gubernatora Borisa Ņemcova bēres, pavēstīja Kremļa administrācijas un valdības pārstāvji. Tomēr no Ņemcova atvadīties bija devušies arī Latvijas pārstāvji,  to skaitā Rīgas Domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un ārlietu ministrijas parlamentārā sekritāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

KALNIETE KRIEVIJĀ NEPALIKA: Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete, kurai liegta iebraukšana Krievijā līdz 2019.gadam, šodien no Maskavas izlidojusi uz Briseli.

VULKĀNS PAMODIES: Čīlē otrdien sācies Viljarrikas vulkāna izvirdums, liekot evakuēt aptuveni 3000 cilvēku, paziņojusi valdība. Viljarrikas vulkāns ir viens no aktīvākajiem Čīles vulkāniem.