Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Uz Liepājas šosejas joprojām bīstami braukšans apstākļi

© twitter; ekrānšāviņš

Jau rakstījām, ka šorīt apgrūtināta braukšana uz Liepājas šosejas, posmā no Anneniekiem līdz Grobiņai, un pa reģionālajiem autoceļiem Dobeles, Kuldīgas, Liepājas un Saldus apkaimēs. Mikroblogošanas vietnē twitter iedzīvotāji ir publicējuši attēlus, kuri liecina, ka braukšanas apstākļi Kurzemē joprojām ir sarežģīti.

Jāpiezīmē, ka meteorologi marta pirmajā pusē prognozē agram pavasarim raksturīgus laikapstākļus - dienas laikā gaisa temperatūra paaugstināsies virs 0 grādiem, atsevišķas dienas līdz plus 5, plus 7 grādiem, taču šo gaisa temperatūru reti pārsniegs. Naktīs joprojām gaidāms neliels sals, tomēr zemāk par mīnus 3, mīnus 5 grādiem termometra stabiņš nenoslīdēs.

Meteorologi neapgalvo, ka sniegs pavasarī vairs nav gaidāms. Snigšana gaidāma arī turpmākajās dienās šonedēļ, lai gan sniega segas biezums būtiski nepalielināsies.

Nedēļas nogalē, 7.martā, Latviju šķērsos siltā atmosfēras fronte, kas nozīmē, ka debesis būs apmākušās un gaidāmi nokrišņi. Svētdien un pirmdien ar dienvidrietumu vējiem ieplūdīs siltākas gaisa masas - uzspīdot saulei, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz plus 5, plus 10 grādiem. Pēc tam gan siltums atkal atkāpsies.

Nākamās nedēļas laikā nokrišņu būs maz, jo virs Latvijas pastiprināsies anticiklona ietekme.