Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Marta sākumā gaidāmi pavasarim raksturīgi laika apstākļi

© F64

Februāra vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija vairāk nekā 4 grādus virs normas un jau no otrās dekādes beigām gaisa temperatūra pamatā atbilda pavasara ne ziemas sezonai, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Arī martā stabilu ziemas laika apstākļu iestāšanās nav gaidāma, tomēr šobrīd nevar runāt par strauju siltuma ienākšanu. Marta pirmajā pusē saglabāsies agra pavasara laika apstākļi – dienas laikā visā Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies virs 0 grādiem, tomēr +5...+7 grādus pārsniegs vēl reti, bet naktīs vēl aizvien arī piesals, sevišķi valsts austrumu rajonos, tomēr zem -3...-5 grādu atzīmēm termometra stabiņš noslīdēs reti. Sniega sega daudzviet jau ir nokususi, vairāk nekā 10 cm bieza kārta zemi klāj vien dažviet Vidzemē. Tomēr vēl aizvien apgalvot, ka šajā pavasarī nesnigs, nevar.

To apstiprina arī otrdienas rīts, kad Latvijas rietumu un centrālajos rajonos ne vien līst, bet arī snieg slapjš sniegs, Kurzemē vietām izveidojās pat 4 cm bieza sniega sega. Sniegs Latvijā atsevišķos rajonos gaidāmas arī turpmākajās šīs nedēļas dienās – naktī uz trešdienu Vidzemē, ceturtdien arī Latgalē. Kopējais nokrišņu daudzums gan nebūs liels, un sniega segas biezums būtiski nepalielināsies.

Sestdien Latviju šķērsos tā sauktā siltā atmosfēras fronte – debesis klās mākoņi, gaidāmi arī nokrišņi (sākumā arī sniegs); aiz šīs frontes svētdien un pirmdien ar dienvidrietumu vējiem gaidāma arī siltāku gaisa masu ieplūšanas un, uzspīdot saulei, gaisa temperatūra varētu paaugstināties līdz +5...+10 grādiem, tomēr pēc tam siltums atkal atkāpsies. Nokrišņu gan nākamās nedēļas gaitā būs maz, jo virs Latvijas pastiprināsies anticiklona ietekme.