Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Ceļa posmā Jelgava - Eleja izveidojies apledojums

© F64

VAS Latvijas Valsts ceļi informē, ka šorīt braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem ir apmierinoši, izņemot ceļa posmu no Jelgavas līdz Elejai, kur braukšanu apgrūtina apledojums. Citviet valsts galveno autoceļu maršrutos veikta preventīvā kaisīšana. Uz reģionālajiem autoceļiem apledojums konstatēts Bauskas, Jelgavas, Aizkraukles, Saldus, Talsu, Ventspils un Madonas apkaimēs.

Gaisa temperatūra no – 5ºC līdz 0ºC. Daugavpils un Krāslavas apkaimēs migla ar redzamību līdz 300 m. Saskaņā ar metroloģisko prognozi dienā vietām Kurzemē un valsts centrālajos rajonos gaidāmi nokrišņi slapja sniega un lietus veidā.

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 104 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības, sākot jau no četriem naktī, veic slideno ceļa posmu kaisīšanu un preventīvo pretapledojuma apstrādi.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Informējam, ka pavasarī, kad grunts nevienmērīgi atkūst un pārmitrinās, ceļu izturība samazinās. Tas īpaši negatīvi ietekmē lauku ceļus. Lai novērstu šo ceļu sabrukumu lielā daļā valsts vietējo un uz dažiem reģionālajiem autoceļiem tiek ieviesti pagaidu satiksmes ierobežojumi kravas autotransportam. Tiek ierobežota transportlīdzekļu kopējā faktiskā masa (lielākoties 10 tonnas), un uzstādītas attiecīgās ceļa zīmes.

Valsts autoceļu saraksts ar ceļu posmiem, kuros jau ieviesti masas ierobežojumi, kā arī ceļu posmi, kuros šos ierobežojumus plānots ieviest tuvākajā laikā, ir pieejams: http://lvceli.lv/lat/celu_lietotajiem/ierobezojumi_kravas_transportam/.

Aktuālā informācija un uzziņas ir pieejamas www.lvceli.lv vai zvanot uz VAS LVC Satiksmes Informācijas centra diennakts bezmaksas tālruni 80005555.